Buldozerët e Bashkisë kërcënojnë familjet rome te Bregu i Lumit

Për gati dy dekada, rreth 80 familje të varfra nga anë të ndryshme të Shqipërisë –shumica nga komuniteti rom dhe egjiptian – e kanë...

Numbeo: Tirana, kryeqyteti më i ndotur në Europë

Kryeqyteti i Shqipërisë vijon që të jetë një ndër vendet më të ndotura të Europës. Indeksi i ndotjes, i cili përllogaritet nga Numbeo, portali më...

Thellohet rënia e Sigurimeve për Jetën

Një tremujor aspak i mbarë për tregun e Sigurimeve të Jetës, e cila llogariti prime të shkuara bruto në rreth 204 milionë lekë ose...

Sa të varfër janë shqiptarët? Eurostat zbulon shifra të reja…

A është konsumi i lartë i bukës dhe brumërave një shenjë e varfërisë?! Të dhënat krahasuese të Eurostat duket se e vërtetojnë këtë. Shqipëria,...

Raporti/ Si e shkëmbejnë trafikantët turq heroinën me “hashash shqiptar”

Heroina e bosëve turq po shkëmbehet me hashashin e trafikantëve shqiptarë. Këtë konkluzion e bëri publik policia greke, e cila theksoi në raportin për...

Shoqata e Bashkive kundër qeverisë për taksën e pronës

Shoqata e Bashkive ka kundërshtuar vendosjen e taksës së pronës në bazë të vlerës. Kreu i shoqatës, Agron Haxhimali, argumenton se qytetarët tashmë do...

Forumi Ekonomik Botëror: Qeveria dështon në forcimin e rolit të grave

Shqipëria renditet në vendin e 97-të në botë (nga 137) dhe e parafundit në Ballkan për sa i përket pjesëmarrjes së grave dhe vajzave...

Ndalimi i makinave me naftë, Shqipëria një ndër destinacionet për automjetet e vjetra

Një vendim i fundit i një gjykate në Gjermani u hapi zyrtarisht rrugën ndalimeve të automjeteve me motor diesel, një masë që më parë...

Shqipëria e pasur, me shqiptarët e varfër

Nga Ornela Liperi Një vështrim mbi hartën e varfërisë, i kombinuar me të dhënat e burimit kryesor të jetesës në qytet e fshat nxjerr në...

Varfëria, të parët në Europë, Unicef: 18 mijë fëmijë shqiptarë në mjerim

Shqipëria ka normën më të lartë të fëmijëve që jetojnë në atë që njihet si varfëri multidimensionale, në të gjithë Europën. Në këtë përfundim...