Ambasadorja e Kroacisë në Shqipëri takohet me kryetarin e Bashkisë Kamëz

Kryetari i Bashkisë Kamëz, Xhelal Mziu, priti sot në një takim ambasadoren e Kroacisë në Shqipëri, znj. Sanja Bujas-Juraga. Gjatë këtij takimi u theksuan...

Agjentët turistikë: Në këto kushte ku ndodhet turizmi, më mirë të mos vijnë turistë

E teksa çdo ditë, mediat ndërkombëtare, tradicionale apo sociale nuk po rreshtin së promovuari Shqipërinë, si destinacioni ende sekret i Europës, falë bukurisë që...

Të drejtat e fëmijëve, indeksi ku Shqipëria qëndron e fundit në rajon

Nuk ka kaluar shumë kohë që nga ngjarja e bërë publike për dhunimin e fëmijëve në një institucion arsimor parashkollor në Tiranë, ndërkohë që...

Raporti, të fundit në Ballkan për kapitalin njerëzor

Shqipëria renditet e fundit në Ballkan sipas Indeksit të Kapitalit Njerëzor 2016, duke rënë 4 shkallë krahasuar me vitin e shkuar. Pikët në rang...

Pse Shqipëria nuk i tërheq dot turistët rusë

Turistët rusë janë duke testuar Shqipërinë si destinacion turistik, por efektet e këtij “vrojtimi” do të jenë më domethënëse vitin e ardhshëm. Drejtuesit e agjencisë...

ATA: Po shkatërrohet turizmi nga ndërprerjet e energjisë, ndërtimet, plehërat e mungesën e incentivave

Shoqata Shqiptare e Turizmit (ATA) ka reaguar ashpër në një deklaratë për shtyp lidhur me situatën e rënduar të turizmit në Shqipëri, ku problemet...

Asnjë resort turistik, vetëm fshatra

Blerina HOXHA Pas më shumë se dy dekadash, sektori i turizmit nuk po gjen rolin që i takon në ekonomi. Ndërtimet kaotike në të gjithë...

Turqia pret turistët nga Shqipëria

Situata politike dhe kërcënimet për terrorizëm kanë lënë indiferentë shqiptarët, që të joshur nga çmimet e ulëta kanë rritur kërkesën për të kaluar pushimet...

Qytetarët kompensohen nëse kanë 10-35 orë kufizime energjie në vit?

Një rregullore e re që ka lidhje me cilësinë e shërbimeve të energjisë elektrike pritet të miratohet në mbledhjen e radhës së Entit Rregullator...

Shqiptarët, më pesimistët në Ballkan për ekonominë dhe korrupsionin

Shqipëria dhe Serbia janë të vetmet vende në Ballkan që kanë shënuar një rënie të indeksit të besimit konsumator, në raport me një vit...