Alitalia në grevë, pezullohen 60% e fluturimeve, 5 me Shqipërinë

Greva e sindikatave në Itali ka “paralizuar” thuajse tërësisht transportin ajror. Në grevë janë edhe punonjësit e transportit publik në Milano. Alitalia ndërkohë është...

Bie sistemi i kontrollit, 2 km radhë automjetesh në Doganën e Morinit

Radhë e gjatë automjetesh të rënda, mbi 2 kilometra u shënua në Doganën e Morinit në Kukës për shkak të rënies së sistemit të...

Mpaket Shqipëria, bien lindjet, rriten vdekjet në tremujorin e parë 2017

Shtesa natyrore e popullsisë për tremujorin e parë 2017, pasqyron një rënie me 33,6%, në krahasim me tremujorin e parë 2016. Gjatë kësaj periudhe...

Ambasada gjermane: Asnjë asistencë e re financiare për azilkërkuesit shqiptarë të refuzuar

Azilkërkuesit shqiptarë në Gjermani që iu është refuzuar kërkesa për azil nuk do të marrin asnjë mbështetje financiare nga Gjermania, shkruan Ambasada gjermane ne...

Panorama e zymtë e Shqipërisë, po plaket e tkurret, njerëzit po ikin

Popullsia e Shqipërisë më 1 janar 2017 rezultoi 2.88 milionë, duke pësuar rritje për herë të parë që nga viti 2001. Krahasuar me një...

Borchardt kritikon qeverinë: Nuk i ndiqni denoncimet për shfrytëzimin e fëmijëve

Kryetari i Prezencës së OSBE-së në Shqipëri, Ambasadori Bernd Borchardt, mori pjesë në Konferencën Kombëtare kundër Trafikimit të Personave, të mbajtur sot në Tiranë...

Pushimet e padrejta nga puna të Ramës, shqiptarët paguan 13.4 milionë euro në...

Buxheti i shtetit kreu rreth 2700 pagesa gjatë vitit të kaluar për të shlyer dëmshpërblimet e vendosura nga gjykatat për pushime të padrejta nga...

Shqiptarët “braktisin” anglishten dhe italishten, ja çfarë gjuhe po mësojnë

Gjermania duket se është shndërruar në “tokën e premtuar” për shqiptarët. Gjithnjë e më shumë të rinj po zgjedhin që të mësojnë gjermanishten, duke...

Transporti i paligjshëm, alarmi i Shoqatës: Po lulëzon monopoli

Në disa prej linjave ndërqytetase ka lulëzuar transporti i paligjshëm i udhëtarëve, ndërkohë që kjo situatë po favorizohet nga mungesa e kontrolleve rigoroze”. Problematika...

Vdekjet zbresin në moshat më të reja në 2017-ën

Përhapja e sëmundshmërisë dhe plakja e popullsisë ka rritur numrin total të jetëve të humbura në vitin 2017, me 844 persona ose 3.9%, por...