182 mln lekë për planin kombëtar kundër trafikimit të pasurive kulturore

Miratohet Plani Kombëtar për parandalimin e luftën ndaj trafikimit të pasurive kulturore të luajtshme. Ky plan kombëtar, i cili ka hyrë në fuqi pas...

KLSH: Thellohet deficiti në skemën e Sigurimeve Shoqërore

Raporti Kontribuues-Përfitues vazhdon të mbetet i përkeqësuar në nivelet 1 me 1.11 dhe larg treguesve të një skeme të shëndoshë sigurimesh, ndërsa deficiti i...

68 mijë të tjerë të larguar brenda vitit

Jorida TABAKU Indro Montanelli shprehej dikur se, problemi i socializmit është vetë socializmi, pra, ai shteti autoritar që do të fusë hundët në punët e...

Sigurimet, emigrantët në pozitë të vështirë

Shumë prej emigrantëve shqiptarë në Greqi që nuk kanë mundur të ripërtërijnë Lejen e Qëndrimit, kryesisht për shkak të mungesës së sigurimeve, sipas  Kodit...

Bashkia Kamëz, marrëveshje binjakëzimi me 5 bashki të vendeve të BE

Në Liberi të Italisë, në një ceremoni të shkëlqyer solemne, në prani të personalitetenve më të larta të të gjashtë bashkive nga vende të...

Bashkia Kamëz partnere e projektit të KE, “Pjesëmarrja Civile e të Rinjve dhe Vullnetarizmi”

Projekti i Komisionit Europian për të rinjtë, pjesë e programit “Evropa për Qytetarët 2014-2020” bashkoi në një tryezë 6 kryebashkiakë Në Komunën Liberi të Italisë...

Numri i të rinjve të papunë vijon rritjen

Gjatë vitit 2015 numri i të papunëve në Shqipëri është 223.864 persona. Shifrat u bënë të ditura në publikimin e fundit të INSTAT, ku...

Thellohet rënia e Sigurimeve për Jetën

Një tremujor aspak i mbarë për tregun e Sigurimeve të Jetës, e cila llogariti prime të shkuara bruto në rreth 204 milionë lekë ose...

24 orë ujë në Kamëz, Xhelal Mziu takon përfaqësuesin e kompanisë konsulente

Punimet e fazës së parë do të realizohen brenda afatit. Drejtuesi dhe eksperti i kompanisë CES Consulting Engineers Salzgitter GmbH Sorin Caian – kryebashkiakut...

Shqipëria me nivel të lartë rreziku për katastrofat natyrore

Indeksi global i rrezikut 2015, që zhvillohet nga Universiteti i Shtutgartit në bashkëpunim me agjencitë e specializura të Kombeve të Bashkuara e klasifikon Shqipërinë...