Banorët e Levanit në protestë: Jemi të persekutuar, paguajmë taksë edhe për shkollën edhe...

Ditën e sotme banorët e Levanit janë ngritur në protestë pasi shprehen se kanë mungesë të ujit të pijshëm dhe kanë probleme me kanalizimet....

Rritja e papunësisë në Shqipëri nuk ndalet

Komisioni Europian ka publikuar raportin e tremujorit të dytë për vendet kandidate dhe potenciale kandidate në Bashkimin Europian. Raporti thekson se rimëkëmbja ekonomike në...

Shqipëria, e fundit në rajon edhe për kërkim-zhvillim

Kërkimi dhe zhvillimi është faktor i rëndësishëm në proceset e inovacionit dhe zëri i shpenzimeve për to ka një peshë gjithnjë e më të...

Kemi vdekshmërinë më të lartë të fëmijëve nën 5 vjeç

Banka Botërore e listoi Shqipërinë me nivelin më të lartë të vdekshmërisë së fëmijëve nën 5 vjeç në rang europian, por edhe në rajonin...

Shoqata e Agjencive Turistike: Dako po diskriminon turistët kosovarë

Shoqata Shqiptare e Turoperatorëve & Agjencive Turistike (ATOA) ka reaguar ashpër lidhur me një vendim të Bashkisë së Durrësit mbi diferencimin e autobusëve nga...

Identikiti i shkencëtarëve nga Shqipëria

Ata janë kryesisht meshkuj, të lindur në gjysmën e parë të viteve gjashtëdhjetë. Ata fitojnë rreth 30–49 mijë dollarë në vit. Dhe me profesion,...

Janë çmendur, edhe furnizimi me ujë me koncesion, skemë për rritje të re të...

Pas rrugëve, shërbimeve spitalore, aeroporteve e porteve, radha i ka ardhur furnizimit me ujë të pijshëm dhe largimit të ujrave të zeza që të...

30 destinacionet më të preferuara të europianëve, asnjë nga Shqipëria

Në Bashkimin Europian, turizmi është një biznes i brendshëm, raporton Eurostat. Afërsisht rreth 90% e netëve të qëndrimit në BE zihen nga banorë rezidentë...

115 familje të izoluara nga bora në Dibër!

Vazhdojnë reshjet e dëborës në disa njësi të Qarkut Dibrës si në Lurë, Kala e Dodës, Sllovë, Selishtë, etj,. duke shkaktuar problme me qarkullimin...

Europa me teknologji, shqiptarët me llaç

Që shqiptarët janë të dhënë pas ndërtimeve, kjo është e dukshme në çdo cep të vendit. Nga zonat urbane tek bregdeti, një sipërfaqe e...