Bizneset i tremben një tjetër përmbytjeje në autostradë, kërkojnë të shmanget katastrofa

Një përmbytje tjetër edhe sikur në nivele të ulëta, do të thotë që ne të mbyllim fare biznesin, do të thotë një katastrofë për...

HEC-et në Valbonë, qeveria e shurdhët ndaj banorëve dhe opinionit shkencor

Banorët thonë se për herë të parë, Lugina e Valbonës është përmbytur si pasojë e daljes nga shtrati të ujit të një prej degëve...

36-vjeçari rrezikon verbimin, ilaçi gjendet në listën e barnave të rimbursueshme, por jo për…

Emisioni "BOOM" në OraNews ka publikuar mbrëmjen e sotme denoncimin e një 36-vjeçari nga Klosi. Alfred Rami prej dy vjetësh është diagnostikuar me një...

Dixhitalizimi, shumë televizione drejt mbylljes

Elona BEDALLI Në 10 vitet e fundit, vendet europiane kanë kaluar nga transmetimi analog në atë numerik, duke pasur përfitime ekonomike dhe sociale. Nga një...

Hezituan të japin informacion, Komisioneri hetoi 95 zyrtarë

Zyra e Komisionerit për të Drejtën e Informimit njoftoi se 95 zyrtarë dhe një rrjet i lidhur me ta u bënë objekt i hetimit...

Raporti: Shqiptarët jetojnë 0.23 vite jetë më pak nga ajri i ndotur

Ndotja e ajrit është rreziku më i madh për shëndetin mjedisor për njerëzit, sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, por si përkthehet ky rrezik? Hulumtuesit...

Mashtrimi me ushqimet nga kompanitë e mëdha

Kompanitë multinacionale të ushqimit dhe pijeve kanë "mashtruar" blerësit në Evropën Lindore për vite me radhë, duke i shitur atyre versione më të ulëta...

“Vezët lluka” të luftës kundër informalitetit; 8 muaj hetime për kotecin e pulave

Arben VELO Caci Dhamo dhe e shoqja Zoica besojnë se rindërtimi i kotecit të shpendëve u ka sjellë ters; vezët e shtruar për zogj kanë...

Papunësia, sërish të fundit në rajon

Shqipëria renditet e 85-a sipas Indeksit të Kapitalit Njerëzor 2017, duke rënë 15 shkallë krahasuar me vitin e shkuar. Renditjen më të mirë në...

Shqiptarët shpenzojnë për shëndetin 10 herë më pak se Europa Lindore

Shpenzimet shëndetësore për frymë në Shqipëri arritën në 272 dollarë për frymë, sipas Indikatorëve të Zhvillimit Njerëzor, publikuar nga Banka Botërore, që i takojnë...