Hezituan të japin informacion, Komisioneri hetoi 95 zyrtarë

Zyra e Komisionerit për të Drejtën e Informimit njoftoi se 95 zyrtarë dhe një rrjet i lidhur me ta u bënë objekt i hetimit...

Kemi vdekshmërinë më të lartë të fëmijëve nën 5 vjeç

Banka Botërore e listoi Shqipërinë me nivelin më të lartë të vdekshmërisë së fëmijëve nën 5 vjeç në rang europian, por edhe në rajonin...

Rritja e papunësisë në Shqipëri nuk ndalet

Komisioni Europian ka publikuar raportin e tremujorit të dytë për vendet kandidate dhe potenciale kandidate në Bashkimin Europian. Raporti thekson se rimëkëmbja ekonomike në...

Përkeqësohen treguesit e popullsisë, shtesa natyrore bie me 47%

Treguesit demografike janë përkeqësuar më tej në tremujorin e tretë të vitit, teksa numri i lindjeve ka rënë dhe vdekjet janë rritur. Sipas INSTAT...

“E duam veten, e duam jetën”, LDGSH aktivitet sensibilizues për luftën kundër kancerit të...

Lidhja Demokratike e Gruas së Shqipërisë organizoi një takim sensibilizues kundër kancerit të gjirit, me gra e vajza të njësive administrative 6 dhe 7...

Protestuesit kundër landfillit të Fierit përleshen me policinë

Dhjetëra banorë të fshatrave Verri dhe Kallm i Madh e i Vogël u grumbulluan në orën 8:30 të mëngjesit të djeshëm dhe së bashku...

Do vendosen stola betoni dhe kioska, Fusha e Veliaj shkepin sërish bulevardin, bllokohet trafiku

Gerard GEGA Bashkia Tiranë devijoi sot trafikun në Bulevardin Zogu I, pasi kompania Fusha shpk nisi rindërtimin e tij. Sikurse Exit.al lajmëroi në muajin mars, Fusha...

Shqipëria, e fundit në rajon edhe për kërkim-zhvillim

Kërkimi dhe zhvillimi është faktor i rëndësishëm në proceset e inovacionit dhe zëri i shpenzimeve për to ka një peshë gjithnjë e më të...

Masakra me prerjen e pyjeve, njerëz afër Taulant Ballës, mbushin kamionët me dru dhe...

Kur nuk duam vendin dhe natyren, si mund te na duan te tjeret. Masakra me prerjen e pyjeve ne Polis te Librazhdit nuk eshte...

Identikiti i shkencëtarëve nga Shqipëria

Ata janë kryesisht meshkuj, të lindur në gjysmën e parë të viteve gjashtëdhjetë. Ata fitojnë rreth 30–49 mijë dollarë në vit. Dhe me profesion,...