Qeveria u heq fëmijëve me aftësi të kufizuar pagesën mujore prej 9700 lekësh

Një projektligj i ri i Ministrisë së Mirëqenies Sociale parashikon që fëmijëve me aftësi të kufizuar t’u hiqet pagesa prej 9700 lekësh që marrin...

Ushqimet jocilësore rrezikojnë shëndetin e qytetarëve

Prodhimet ushqimore me cilësi të dyshimtë, sidomos ato të mishit të përpunuar në Kosovë, apo edhe të importuar, jo rrallë herë rrezikojnë shëndetin e...

Pas vendimit të Kushtetueses, profesionet e lira të paqarta për deklarimin e sigurimeve

Teksa data 20, që është afati i fundit të deklarimit të sigurimeve po afron, profesionet e lira janë në dilemë, nëse duhet të paguajnë...

Si e falimentoi OSHEE turizmin në Bregdetin e Jugut

Kompania e shpërndarjes së energjisë elektrike e kishte “vëth në vesh” rregullimin e rrjetit, sidomos në bregdetin e Jugut. Për më shumë se dy...

Ligji i ri, shtetësia shqiptare “shitet” për 2 milionë euro

Ligji për punësimin e të huajve do t’u nënshtrohet sërish ndryshimeve. Shtrëngohen kriteret për të huajt që do të ndërmarrin investime strategjike, por dhe...

PD i përgjigjet nevojës së një familjeje të varfër

Doriani 14 vjeç ka nevojë për ndihmë. Vuan nga një sëmundje e rëndë dhe familja e tij e varfër megjithëse po bën çdo gjë...

Vjedhjet në OSHEE nuk ndalen, 80 milion lekë vetëm për makina me qira

Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike (OSHEE) vazhdon të shpenzojë pa kufi, duke qenë se krerët e këtij institucioni kanë lidhje të forta politike....

Në Shqipëri duhet të punosh 330 orë për të blerë një iPhonë 6

Sa orë duhet të punosh për të blerë një iPhone të ri? Ndryshon në mënyrë dramatike nëpër botë, duke reflektuar diferencat në produktivitet dhe...

Transporti ajror, BE: Ulni kostot për qytetarët

Bashkimi Europian kërkon nga qeveria shqiptare uljen e kostos së udhëtimit për pasagjerët. Në Strategjinë Kombëtare të Sektorit të Transportit në Shqipëri 2016-2020, e...

Babëzia me tenderat, FZHR, 1 milion dollarë për një palestër shkolle

Fondi i Zhvillimeve Rajonale ka investuar në disa palestra në Shqipëri. Por, këtë herë investimi që do të bëhet në shkollën “Shtjefën Gjecovi”, Kurbin,...