Degradimi i spitaleve, kosto tetë herë më të larta për pacient se QSUT

Spitalet bashkiake të braktisura nga mjekët specialistë dhe vendasit u kushtojnë taksapaguesve shqiptarë disa herë më shtrenjtë për çdo pacient të trajtuar sesa spitalet...

Duhen 36 vite punë për të fituar pension

Për të përfituar pension të plotë, një shqiptar duhet të punojë mesatarisht 35.8 vite pune. Po cilët punojmë më shumë dhe më pak në...

Shqipëria edhe pse me burime të shumta ujore në zonën e rrezikut

Me mijëra kanë jetuar pa dashuri, por asnjë nuk ka jetuar pa ujë. Në ditën ndërkombëtare të ujit “The Economist” ngre alarmin se shumë...

Biletat e avionëve, shqiptarët vizitojnë Europën përmes fqinjëve

Agjencitë shqiptare të udhëtimit po ofrojnë paketa turistike për vende të ndryshme të Europës, që fluturimet i kanë nga Shkupi ose Podgorica. Kursimi arrin...

ALBtelecom mbështet Autoritetin Rrugor Shqiptar për ndriçimin e hyrjes së autostradës Tiranë-Elbasan

Kompania më e madhe e telekomunikacionit në Shqipëri, ALBtelecom, në kuadër të projekteve të përgjegjësisë sociale të korporatës, mbështet institucionet publike dhe bashkëpunon me...

Asnjë rritje pagash e pensionesh për 2018

Ridvan Bode, ish-ministër i Financave të PD-së në 8 vitet e qeverisjes së saj, deklaroi sot se buxheti i vitit 2018 do të rëndojë...

Revolta/ Minatorët e Bulqizës i sulen kreut të Konfederatës së Sindikatave: Na keni pirë...

Gjatë protestës së sotme për statusin, minatorët në qytetin e Bulqizës të revoltuar, kanë sulmuar kreun e Konfederatës së Sindikatave Kol Nikolla. Minatorët i...

Dështon projekti i adresave, shtyhet edhe 6 muaj të tjerë

Drejtori i Përgjithshëm i Gjendjes Civile, Bledar Doracaj shpjegoi në një intervistë për "Balkan Insight", domosdoshmërinë e krijimit të një sistemi të centralizuar të...

KLSH: Thellohet deficiti në skemën e Sigurimeve Shoqërore

Raporti Kontribuues-Përfitues vazhdon të mbetet i përkeqësuar në nivelet 1 me 1.11 dhe larg treguesve të një skeme të shëndoshë sigurimesh, ndërsa deficiti i...

KE: Bregdeti shqiptar i papastër, përkeqësim në tre vitet e fundit

Zëdhënësi i Komisionit Europian për mjedisin, çështjet detare dhe peshkimin, Enrico Brivio nxjerr na pah, se monitorimi që agjensia europiane e mjedisit i ka...