15 ngjarjet që ndryshuan skenarin ndërkombëtar 2016

Më poshtë kemi hartuar në një slideshow 15 evenimentet më të rëndësishme që kanë karakterizuar skenarin gjeopolitik gjatë vitit 2016. Kopertina i është kushtuar...

Investime sekrete të CIA-s

Forterra Systems, një startup kaliforniane që merrej me realitet virtual, kishte nevojë për para, por nuk ofronte produkte me sharm komercial të fortë. Në...

Si i shkatërroi Sorosi demokratët në SHBA

Daniel Greenfield Ishte fundi i një viti të madh me tre zero në fundi. Republikanët dhe demokratët kishin kontrolin e plotë të të dy dhomave...

Si funksionon Perandoria e “Mjeshtrit të kukullave”

Nga Mint Press News Desk/15 Qershor, 2015 Rrallë herë bota shikon në brendësi të botës së korruptuar të oligarkëve perëndimorë dhe manipulimet e turpshme që...

Dritëhijet e marrëveshjes së OPEC-ut

Marrëveshja e arritur në Vjenë për reduktimin e prodhimit të përditshëm të naftës nga ana e vendeve të OPEC-ut shënon një kthesë të rëndësishme...

Trump po unifikon republikanët

Hugh Hewitt Donald Trump si kandidat nuk arriti të kishte shumë mbështetje nga sistemi republikan i politikës së jashtme, ndërsa presidenti i zgjedhur, Donald Trump,...

Aksi Rusi–Kinë thyhet në Azinë Qendrore

“Limes” Marrëveshja midis Kinës dhe Rusisë për furnizimet me gaz duket se përfaqëson një hap të mëtejshëm në ripërcaktimin e skenarit gjeopolitik në rajon qendro–aziatik....

Lufta kibernetike e Rusisë

Zgjedhjet presidenciale më 25 maj 2014 në Ukrainë ishin një moment tepër i rëndësishëm për vendin. Revolucioni i muajit shkurt të atij viti, në...

Tharja e moçalit

Janë bërë shumë përpjekje për të shpjeguar fitoren e papritur të Donald Trumpit në Shtetet e Bashkuara, por ndoshta shpjegimi më i thjeshtë është...

Dështimi i “doktrinës Obama”

“Geopoliticus” Në vitin 2014, në një editorial të ashpër tek “Wall Street Journal”, Dick Cheney kishte folur haptazi për “kolapsin” e “doktrinës Obama”, duke e...