Kush ishte mësuesi shpirtëror i Ertugrul

Mustafa Tahrali Ertogrul, një hero për Turqinë, kishte një mësues të tij shpirtëror. Pak flitet për të, por ai zë një vend mjaft të rëndësishëm...

Nuk është e vërtetë, por e besoj

“New Scientist” Në nëntor Donald Trump ka hedhur poshtë sondazhet, duke u bërë Presidenti i 45-të i Shteteve të Bashkuara. Pak muaj më parë votuesit...

Gjuha e përdorur nga Trump e fortë dhe efektive

Janin Istenits Elisabeth Wehling ishte në zyrën e saj në Kaliforni mbrëmjen e fjalimit të parë të Trump para Kongresit amerikan. Për linguisten e Universitetit...

Një libër për “çadrën e lirisë

Ky libër, qoftë kontributi im modest për çadrën e lirisë Ndriçim KULLA Një libër mund të shkruhet edhe shpejt, i frymëzuar nga një ngjarje e caktuar....

5 skandale botërore që nuk kanë lidhje me Donald Trumpin

Ian Bremmer Debatet e shumta që rrethojnë presidentin Donald Trump vazhdojnë të gjenerojnë tituj kryesorë nëpër botë. Por ka shumë skandale të tjerë politikë në...

Pse ra Sorosi?

“LIMES” “Në shumë aspekte, fushata e Donald Trump është një përgjigje e drejtpërdrejtë jo për Hillary Clinton, por për vetë George Soros”. Është kjo ndoshta...

Lufta dhe paqja kibernetike

Thomas Rid “Lufta kibernetike po vjen!”, deklaroi titulli i një artikulli të vitit 1993 nga analistët e RAND Corporation, John Arquilla dhe David Ronfeldt, të...

Si mund të ndërhyjë Rusia në zgjedhjet europiane

Richard Maher Me zgjedhjet e rëndësishme kombëtare që priten të zhvillohen këtë vit në Holandë, Francë dhe Gjermani, zyrtarët janë tepër të shqetësuar për ndërhyrjen...

Invazion me kulturën

“Il Foglio” “The Economist” e ka quajtur “shteti tjetër wahabist”. Është Katari, kloni i vogël i Arabisë Saudite, por deri më sinuoz se Janusi dyfytyrësh,...

Strategjia dixhitale e Brexit

Mitchel Labiak Rezultatet e referendumit të Britanisë së Madhe kishin domethënie të ndryshme për shumë njerëz. Për disa ishte një katastrofë ekonomike dhe një hap...