Trashëgimia e dështimit

David Greenberg Largimi i afërt i Barack Obamës nga Shtëpia e Bardhë ka bërë që shumë njerëz të rimendojnë për trashëgiminë që ka lënë pas....

Përse europianët po lexojnë përsëri Cvajgun?

Pas këtyre viteve të trazuara në Europë është rikthyer edhe një herë gjuha e ashpër e viteve 1930. Lidhja e besimit ndërmjet shteteve është...

Robotët, a mund të zëvendësojnë mjekët?

Edhe pse makineritë inteligjente janë duke kryer prej kohësh operacione komplekse në prodhim dhe po zëvendësojnë njerëzit nëpër fabrika, nuk kanë arritur ende të...

Një “rënie gjeopolitike” më 2017?

“Times” Triumfi i një politike të jashtme “Amerika e para” shënon një ndarje me dekadat e jashtëzakonshmërisë në praktikat e SHBA dhe një këndvështrim të...

15 ngjarjet që ndryshuan skenarin ndërkombëtar 2016

Më poshtë kemi hartuar në një slideshow 15 evenimentet më të rëndësishme që kanë karakterizuar skenarin gjeopolitik gjatë vitit 2016. Kopertina i është kushtuar...

Investime sekrete të CIA-s

Forterra Systems, një startup kaliforniane që merrej me realitet virtual, kishte nevojë për para, por nuk ofronte produkte me sharm komercial të fortë. Në...

Si i shkatërroi Sorosi demokratët në SHBA

Daniel Greenfield Ishte fundi i një viti të madh me tre zero në fundi. Republikanët dhe demokratët kishin kontrolin e plotë të të dy dhomave...

Si funksionon Perandoria e “Mjeshtrit të kukullave”

Nga Mint Press News Desk/15 Qershor, 2015 Rrallë herë bota shikon në brendësi të botës së korruptuar të oligarkëve perëndimorë dhe manipulimet e turpshme që...

Dritëhijet e marrëveshjes së OPEC-ut

Marrëveshja e arritur në Vjenë për reduktimin e prodhimit të përditshëm të naftës nga ana e vendeve të OPEC-ut shënon një kthesë të rëndësishme...

Trump po unifikon republikanët

Hugh Hewitt Donald Trump si kandidat nuk arriti të kishte shumë mbështetje nga sistemi republikan i politikës së jashtme, ndërsa presidenti i zgjedhur, Donald Trump,...