Trump si Ronald Regan?

“Defense Analysis” Siç parashikohej, Donald Trump i prish digat dhe në javën e parë si banor i Shtëpisë së Bardhë konfirmon të gjitha objektivat e...

Steve Bannon: Jemi në luftë me terrorizmin

Jim Edwards Tani që presidenti Donald Trump ka shtuar Steve Bannon në Këshillin e Sigurisë Kombëtare (pasi ka hequr drejtuesin e Inteligjencës Kombëtare dhe kreun...

Gjeopolitika e Shteteve të Bashkuara të Donald Trump

Qysh nga pasLufta e Dytë Botërore, megjithëse në alternimin e administratave republikane dhe demokrate, Shtetet e Bashkuara kanë luajtur një rol qendror në krijimin...

Trump, negociatori ideal për çështjen e Koresë së Veriut

Joel Wit, Richard Sokolsky Donald Trump ka përfunduar me sukses fazën e rëndësishme të kalimit nga fushata, në periudhën tranzitore, tek qeverisja e vendit. Qeverisja...

Çfarë ndodhi vërtet në Departamentin e Shtetit?

Peter van Buren Ditën e enjte në Departamentin e Shtetit 5 zyrtarë dhanë dorëheqjen ose dolën në pension. Një tjetër të premten. Mediat janë tërbuar...

A i intereson Rusisë shpërbërja e BE-së?

Pavel Koshkin Në mesin e muajit janar, në Forumin Ekonomik Gaidar 2017 që u zhvillua në Moskë në Akademinë ruse Presidenciale të Ekonomisë Kombëtare dhe...

Lufta civile në Jemen

Konteksti gjeopolitik i Lindjes së Mesme, për shkak të luftës civile në Siri dhe pranisë së ISIS-it, shfaq një fazë paqëndrueshmërie ekstreme që shikon...

Axhenda e paqes për Lindjen e Mesme

Abdullah Gül Gjatë vitit 2016, konfliktet në Lindjen e Mesme u përhapën përtej çështjes së Izraelit dhe Palestinës që ka dominuar politikën rajonale për aq...

“Nuk i besoj Trump, por idetë e tij janë të duhurat”

Më 20 janar ka filluar zyrtarisht mandati i Donald Trump si President i 45-të i Shteteve të Bashkuara dhe Stephen Walt duhet të jetë...

Vendimet e para të Trump, ç’do ndodhë me emigrantët?

Adam Withnal Donald Trump pritet të firmosë urdhra të tjerë ekzekutivë gjatë kësaj jave për të ndaluar refugjatët nga Siria dhe emigrantët myslimanë që të...