Michel Onfray: “Teoria e gjinisë përgatit transhumanin, objektiv final i kapitalizmit”

Eseisti dhe filozofi Michel Onfray çon për shtyp një libër në të cilin ndërton një teori të diktaturës duke u mbështetur në veprën e...

Sa ka peshuar dominimi energjitik në transformimin e Shteteve të Bashkuara në superfuqi?

Në fillim të Luftës së Dytë Botërore Shtetet e Bashkuara prodhonin mbi 60% të naftës globale. Sektori ushtarak dhe ekonomia e Japonisë dhe e...

Nobelisti shpjegon nëse nanorobotët do ta shkatërrojnë apo jo Tokën në të ardhmen

Prej kohësh shkencëtarët po kërkojnë dhe po testojnë në laborator tipologji të ndryshme nanomakinash. Në thelb, bëhet fjalë për një strukturë molekulare detyra e...

Marrëdhënia midis Londrës dhe Uashingtonit nuk ka qenë kurrë edhe aq speciale

Interesat e Shteteve të Bashkuara dhe Mbretërisë së Bashkuar nuk janë më përputhura përsosshmërisht, pasi ndërsa të parët mbeten perandori, e dyta e ka...

John Travolta kërkoi të ringjallte të birin me ndihmën e Kishës Shkencologjike

Sam Domingo, ish bashkëshortja e tenorit me famë botëtore Placido Domingo, ka bërë disa deklarata shokuese mbi Kishën Shkencologjike dhe disa yje që janë...

Kryebashkiaku i Stambollit…

Dashuri dhe mirësjellje si strategji: duken të mundshme? Është sfida e Imamoglu në Stamboll. Ndërsa kryebashkiaku i ri i Stambollit Ekrem Imamoglu ulej në zyrën...

«Interneti i ka bërë të gjithë të papjekur»

Jaron Lanier: «Le ta azhornojmë kapitalizmin, të dhënat që japim duhen paguar» «Mënyra me të cilën kemi future teknologjitë dixhitale në jetët tona e ka...

Shtetet e Bashkuara dhe Europa Lindore

Prej 102 vitesh, ana lindore e kontinentit është thelbësore në strategjinë amerikane që vigjëllon mbi kundërvënien ndaj çdo lloj aleance midis Rusisë dhe Gjermanisë....

Në origjinën e reformave ekonomike kineze

Një intervistë me Isabella Weber Cili është roli i kujtesës së historisë së gjatë kineze, ashtu si edhe ai i influencës perëndimore, në ndërtimin dhe...

Historia e Apple? E krijuar nga një agjenci PR-i

Garazhi është sinteza e përkryer e American Dream, i mishëron vetë thelbin dhe, si i tillë do të meritonte një fenomenologji të veçantë. Të...