Ambasadori i SHBA-së në Moskë jep dorëheqje

Jon Huntsman, do të japë dorëheqje nga pozita e ambasadorit amerikan në Moskë për t’u kthyer në Shtetet e Bashkuara, kanë raportuar mediat amerikane,...

Gjumi ynë i humbur

Libra ekspertësh, aplikacione monitorimi të gjumit, kompani që vlerësojnë se kush pushon mirë. Na përsërisin se po të flemë 8 orë radhazi çdo natë...

Kundër meritokracisë

Ideja e një shoqërie që vlerëson talentin dhe punën nuk ka bërë të zhduken pabarazitë. Përkundrazi, ka krijuar elita të reja të privilegjuarish. Një...

Zbulohet një planet i banueshëm?

Njëherazi tre planete kanë vërtetuar astronomët jashtë sistemit tonë diellor. Njëri prej tyre, GJ 357 d, madje mund të jetë i banueshëm. Megjithatë tani...

Çështja gjermane

Motori i Europës ka ngecur? Përkeqësohet gjendja e biznesit, kompani të mëdha në alarm, industria ngadalësohet, banka për t’u rimenduar. Dhimbjet e Corporate Deutschland e...

Aktori amerikan Bob Berkey shfaqje në Teatrin Kombëtar! Mbushet salla plot e përplot

Vijon jeta artistike te Teatri Kombëtar. Në këto momente po mbahet një tjetër shfaqje, pas asaj të aktorit Mehdi Malkaj. Njerëzit kanë vullnet për mbrojtjen...

“Më kanë vjedhur Franz Kafkën”: Historia e procesit të dorëshkrimeve të humbura të Joseph...

Quhej njëlloj si femra e parë, Eva, dhe nga 2016 sillej vërdallë me dy thasë plastikë plot me dokumenta, duke e rruar kokën, vazhdimisht....

50 vjet nga ndërmarrja e madhe/ Nga Hëna deri në Mars ka liri në...

Simonetta Di Pippo, Shefe e Agjencisë së Kombeve të Bashkuara për Çështjet e Hapësirës Jashtëatmosferike, na zbulon vendin ku multilateralizmi ka ende një vlerë....

70 vitet e Rutger Hauer

“Kam parë gjëra që ju humanët as nuk mund t’i imagjinoni” 70 vitet e Rutger Hauer: “Hollywood është një vend i qelbur. Je i kënaqur...

Michel Onfray: “Teoria e gjinisë përgatit transhumanin, objektiv final i kapitalizmit”

Eseisti dhe filozofi Michel Onfray çon për shtyp një libër në të cilin ndërton një teori të diktaturës duke u mbështetur në veprën e...