Socializmi duhet të vdesë me Kastron

John McTernan CNN - Një diktator ka vdekur. Qytetarët e një tjetër vendi mund të jenë tashmë gati të braktisin ideologjinë e diskredituar dhe ekonomikisht...

Emiratet e Bashkuara Arabe

Emiratet e Bashkuara Arabe (EBA) janë një federatë prej 7 emiratesh, por të bashkuar në një entitet të vetëm shtetëror, ku më të rëndësishmit...

Ekzekutimi i 16 deputetëve të opozitës, si firmosi diktatori

Nuk ishte e lehtë të bëje opozitë edhe në vitet kur regjimi komunist në Shqipëri ishte ende i pakonsoliduar. Në fakt, për dy vjet...

Ana e errët e inteligjencës

Will Kni Një vit më parë një makinë e çuditshme pa shofer është nxjerrë nëpër rrugët e qeta të Monmouth County në New Jersey të...

Fake News: Pasqyra e shpirtit të Silicon Valley

Spektri i dizinformacionit rus është preteksti i shtypit, Kongresit dhe aparateve për të mbajtur nën vëzhgim të rreptë gjigandët kalifornianë të Rrjetit. Sa të...

Vdekja e një disidenti të tradhtuar nga Perëndimi

“The Economist” Liu Xiaobo, i cili vdiq më 13 korrik, ishte pothuajse një emër familjar në Perëndim. Ishte nga ata në Kinë që kanë bërë...

Ndalohet në Rusi komedia “Vdekja e Stalinit”

Ministria e Kulturës e Rusisë e ka tërhequr licencën për shfaqjen e komedisë britanike, “Vdekja e Stalinit” (The Death Of Stalin”), ka raportuar agjencia...

Kryeveprat letrare e urryera nga shkrimtarët e mëdhenj

Nuk është e lehtë të thuash se diçka nuk na pëlqen kur të gjithë e pëlqejnë. Rreziku është se mos akuzohemi se nuk kuptojmë...

Perandoria informatike amerikane në sprovën kineze

Interneti është ana virtuale e primatit amerikan në botë. Pavarësisht qasjes universaliste, Silicon Valley është e ndërthurur me shtetit federal dhe i siguron inteligjencës...

Shtetet më të rrezikshme dhe më të sigurta për të vizituar në vitin 2020

Hulumtuesit kanë zbuluar se cilat janë shtetet më të rrezikshme për t’i vizituar gjatë vitit 2020. Libia, Somalia, Sudani Jugor dhe Republika Qendrore Afrikane –...