Çfarë kërkojnë të rinjtë nëpër botë?

Martijn Lampert Haroon Sheikh Në referendumin e Mbretërisë së Bashkuar, brezat e vjetër votuan “dalje”, ndërkohë që votuesit më të rinj favorizuan fuqimisht qëndrimin e vendit...

Beteja e humbur e Kinës

“The Guardian” Kina ka humbur betejën më të rëndësishme ndërkombëtare ligjore lidhur me shkëmbinjtë nënujorë dhe ishujt e vegjël që mund t’i jepnin kontrollin mbi...

Sfidat reale dhe imagjinare të Arktikut

Studiuesit rusë Igor Zonn dhe Sergey Zhiltsov, autorët e librit të ri “Vrulli drejt Arktikut”, janë përqendruar në rajonalizimin e detit, një fushë kërkimore...

Truket që na manipulojnë trurin

David Robson, “BBC News” A jemi thjesht marioneta që tërhiqemi me fije? Shumicës së njerëzve u pëlqen të mendojnë se janë qenie të lira dhe...

Planeti Nibiru, përse Putin kërcënoi Obamën

Ditët e fundit Presidenti rus, Vladimir Putin i bëri një ultimatum shokues Presidentit amerikan, Barack Obama. Gjatë një bisede private në telefon, Presidenti rus...

Përse s’funksionojnë masat shtrënguese?

Noah Smith Greg Mankiw, një ekonomist në Harvard dhe një zë i respektuar në hartimin e politikave ekonomike, shkroi kohët e fundit një artikull në...

Çfarë liderësh po prodhojnë shkollat elitare

Nick Duffell Përveç flokëve të pabindura, gjuhës së ashpër dhe lëkurës së zbehtë, mund të mendohet se nuk ka asnjë ngjashmëri ndërmjet intelektualit me gjak...

Kush e nxit islamofobinë?

Kim Ghattas, “Foreign Policy” Një biznesmen arab, i cili vizitonte shtetin e Ohios javën e kaluar e gjeti veten të shtrirë në tokë përpara hotelit të...

Përse e shpëtoi FBI-ja Hillarin?

Massimo CALABRESI Me një deklaratë tepër të pazakontë të martën në mëngjes, drejtuesi i FBI-së, James Comey tha se Hillary Clinton dhe bashkëpunëtorët e saj...

Zbulime tronditëse për luftën e Irakut

“Washington Post” Publikimi i shumëpritur i raportit Chilcot, zbulimet e një hetimi shtatë vjeçar për përfshirjen e Britanisë në pushtimin e Irakut të drejtuar nga...