Terroristi vetëvrasës

Mario Vargas Llosa Fundi i Luftës së Dytë Botërore i dha një frymëmarrje lehtësuese Perëndimit. Beteja ishte e ashpër, por njerëzimi u çlirua nga nazizmi...

A është e ardhmja e paracaktuar?

Realiteti është konsideruar gjithmonë si diçka konkrete, e dallueshme dhe jashtë vetes tonë. Ëndrrat i kemi trajtuar vetëm si pjesë të gjumit kurse jetën...

Çfarë është politika sot?

Një intervistë me Ekkehart Krippendorff Ekkehart Krippendorff (i datëlindjes 1934) ka qenë Profesor i Shkencave Politike në Universitetin e Lirë të Berlinit dhe është një...

“Unë jam Teatri, eja edhe ti”!

Nga Sajmir RRAHMANI Erik Remarku thotë: Si do të ishte bota nëse njerëzit do kishin edhe një shqisë të 6-të? Po të verbrit si ja...

Mos u çudisni që Trump fitoi zgjedhjet!

Heather Saul Donald Trump, një burrë pa eksperiencë të mëparshme politike, një burrë që dikur mburrej se i kapte femrat si të donte, një burrë...

Gjueti fantazmës

Një haker rus pa fytyrë vjedh miliona dollarë nga banka dhe llogari bankare nga e gjithë vota. Është hajduti më i pasur, një hyjni...

Kompjuteri që “kopjon” gjeniun do të shkruajë fundin e simfonisë së papërfunduar të Beethovenit

Në projektin më ambicioz të llojit të tij që u përpoq ndonjëherë, një kompjuter është vendosur të punojë për të përfunduar simfoninë e 10-të...

Lufta midis monedhave është në të vërtetë lufta mes fuqive

Ndërsa Bashkimi Europian Lufton për të dalë nga reçesioni dhe zona euro rrezikon kolapsin, është me vend që të shqyrtohet kriza ekonomike në perspektivën...

Fotografia e fajit

4 shtator 2015. 40000 refugjatë sirianë janë duke përshkuar Ballkanin drejt Austrisë e më pas Gjermanisë. “Jemi në një avion pa karburant dhe nuk...

700 metra mbi nivelin e detit, aty ku linda feja islame

Rreth 700 metra mbi nivelin e detit, në Mekë ndodhet një shpellë ku mendohet se Profeti Muhamet kaloi i vetmuar pjesën më të madhe...