Vicky for President

"Falë jush kam arritur një gurthemeli: për herë të parë në historinë e vendit tonë një grua do të jetë kandidate e një partie...

Dama angleze

Preokupimi më i madh sot në Londër – dhe në Bruksel – është që të kuptohet se çfarë mendon Theresa May, Kryeministre e re...

Kush e ka monopolin e forcës në Shtetet e Bashkuara?

Charles LANE Çështja që shtrohet përpara nesh, pas Dallasit është e tillë: A janë Shtetet e Bashkuara një shtet? Pyetja duket e çuditshme; emri i...

Vjena, qyteti më i mirë në botë për të jetuar

“BBC” Kryeqyteti i Austrisë sapo ia ka kaluar 229 qyteteve të tjera në botë, duke u shpallur si qyteti më i mirë në botë për...

Çfarë kërkojnë të rinjtë nëpër botë?

Martijn Lampert Haroon Sheikh Në referendumin e Mbretërisë së Bashkuar, brezat e vjetër votuan “dalje”, ndërkohë që votuesit më të rinj favorizuan fuqimisht qëndrimin e vendit...

Beteja e humbur e Kinës

“The Guardian” Kina ka humbur betejën më të rëndësishme ndërkombëtare ligjore lidhur me shkëmbinjtë nënujorë dhe ishujt e vegjël që mund t’i jepnin kontrollin mbi...

Sfidat reale dhe imagjinare të Arktikut

Studiuesit rusë Igor Zonn dhe Sergey Zhiltsov, autorët e librit të ri “Vrulli drejt Arktikut”, janë përqendruar në rajonalizimin e detit, një fushë kërkimore...

Truket që na manipulojnë trurin

David Robson, “BBC News” A jemi thjesht marioneta që tërhiqemi me fije? Shumicës së njerëzve u pëlqen të mendojnë se janë qenie të lira dhe...

Planeti Nibiru, përse Putin kërcënoi Obamën

Ditët e fundit Presidenti rus, Vladimir Putin i bëri një ultimatum shokues Presidentit amerikan, Barack Obama. Gjatë një bisede private në telefon, Presidenti rus...

Përse s’funksionojnë masat shtrënguese?

Noah Smith Greg Mankiw, një ekonomist në Harvard dhe një zë i respektuar në hartimin e politikave ekonomike, shkroi kohët e fundit një artikull në...