Men in Red: Joe Fagan

Joe Fagan u lind në Liverpool me 12 mars të vitit 1921. E kaloi fëmijërinë e tij në lagjen Litherland, duke i ndjekur së...

Kina dhe Gjermania, dyshja e kthjellët

Aleanca tjetër antiamerikane Dr. HU ChunChun Fakti që raportet midis të dyja vendeve janë tashmë të kuptueshëm vetëm nëqoftëse futen në kontekstin global është sqaruar, nga...

Pakicat etnike hungareze

Përveç problemeve ekonomike e financiare për të cilat flitet shumë në mediat e gjysmës së kontinentit, Europa bashkëkohore paraqet sot edhe një kuadër referimi...

Clement Atlee: Lufta sekrete e antiChurchill

Sot Clement Attlee konsiderohet gjerësisht si një lider i madh socialist, por nga arkivat po del një anë e panjohur e Kryeministrit që mundi...

Gjurma e Sorosit në planin e Macronit

F. William Engdahl Një proces i parashikueshëm i dezintegrimit në të gjithë Bashkimin Europian duket se ka nisur. Ky proces ka fituar vrull jo vetëm...

Bujar Asqeriu ja plas në fytyrë Kumbaros: Tundu ministre tundu, nuk jemi tregtar specash

Aktori Bujar Asqeriu ka replikuar ashpër me ministren Mirela Kumbaro dhe me njërin nga aktorët, Artan Imami. Asqeriu ka ndarë disa nga shqetësimet më të...

Profecia e gabuar e “komunitetit global”

Niall Ferguson Është fakt se bota sot është më e ndërlidhur se kurrë më parë në histori. Një herë e një kohë mendohej se ekzistonin...

“Killing Pablo”

Mark Bowden shkruan. Gjithmonë shkruan. Jashtëzakonisht mirë, i dokumentuar dhe i drejtpërdrejtë. I lindur në Saint Louis, 66-vjeçari i formuar në gazetën “Philadelphia Inquirer”...

Sekreti i superjahtit St. Princeshë Olga

Në vitin 2013, Oceanco, një nga ndërtuesit kryesorë të jahteve në Holandë, lançoi një krijim të ri luksoz, një superjaht 85 metra me emërtimin...

AKP-ja dhe Ballkani Perëndimor, 3 fazat e një raporti

Qysh nga marrja e pushtetit në vitin 2002, partia konservatore AKP e Turqisë ka adoptuar 3 qasje të gjera të njëpasnjëshme ndaj Ballkanit Perëndimor”...