Si u organizua kryengritja antikomuniste e Postribës

Shtatorin e 71 viteve më parë, në Postribë u organizua kryengritja e parë antikomuniste në vend. Rrethi i Shkodrës, kampion i demokracisë të luftës...

Në malin e Tomorrit, historia e Abaz Aliut

Abaz Aliu është i biri i Imam Aliut dhe e ëma e tij quhej Umul Benin. Ai u lind në datën katër të muajit...

10 sekretet në Medjugorje

Shën Mëria ka thënë për vizionarët e Medjugorjes, një fshat në Bosnje, se do t’u mësonte atyre dhjetë sekrete. Njihet shumë pak lidhur me...

Shkrimtari Ismail Kadare nderohet me çmimin “Nonino” 2018

Shkrimtari i njohur shqiptar Ismail Kadare është fituesi i edicionit 2018 të çmimit “Nonino”, i promovuar për 43 vjet në qytetin e Udines, Itali,...

Sari Salltëku historia e një shenjtori në ditën e Ashures

Ylli XHAFERRI Lart mbi Krujë është Shpella e Sari Salltëkut. Diku nga vitet ‘80, miku im, Enver Kushi, drejtues i Gjimnazit të Rrogozhinës, kishte bërë...

Mësimdhënia sekrete e Platonit

Nga filozofët klasik më të mëdhenj, nxënësi më i njohur i Sokratit dhe ndoshta më i devotshmi ndaj mësimdhënieve të tij, me dhunti të...

Vjena, qyteti më i mirë në botë për të jetuar

“BBC” Kryeqyteti i Austrisë sapo ia ka kaluar 229 qyteteve të tjera në botë, duke u shpallur si qyteti më i mirë në botë për...

Skandali i madh që po zjen në FBI

Michael Goodwin Gjatë krizës financiare, qeveria federale financoi dhe shpëtoi bankat që konsideroheshin “tepër të mëdha për të falimentuar”. Duke pasur frikë se falimentimi mund...

Planeti Nibiru, përse Putin kërcënoi Obamën

Ditët e fundit Presidenti rus, Vladimir Putin i bëri një ultimatum shokues Presidentit amerikan, Barack Obama. Gjatë një bisede private në telefon, Presidenti rus...

Çfarë përfaqëson Katalonja?

Simone Cattaneo Për ta kuptuar zhvillimin e ndjenjës katalaniste dhe të idesë të një kombi katalanas gjatë ‘800 mund të merret një prej shprehjeve më...