12 shkencëtarë të njohur ngrenë dyshime mbi panikun për coronavirusin

12 profesorë të njohur të shkencave mjekësore në mbarë botën kanë dhënë mendimin e tyre lidhur me pandeminë e koronavirusit të ri që ka...

Koronavirusi, armë biologjike apo aksident natyre?

Asllan BUSHATI Në emisionin “opinion” të TV Klan të datës 25 mars 2020, opinion publik shqiptar u pyet në se: ”koronaviruesi ishte virus i përgatitur...

Raporti sekret i Kinës për “pacientin zero”

Ndërkohë që të infektuarit në botë kanë kaluar 500 mijë personat, në Kinë, ku situata e emergjencës po kalon, po dalin edhe pa vullnetin...

Rrëfimi për priftin italian që respiratorin e tij ia dha një të riu

Një prift italian, i cili dha një respirator të frymëmarrës një pacient të ri të coronavirusit – të cilin ai as që e njihte...

Pse dronët janë e ardhmja e luftës globale

Shtetet e Bashkuara kanë filluar t’i përdorin 20 vite më parë për të kryer vrasje të shënjestruara. Sot dronët gjenden në arsenalet e 95...

Një tregim paralajmërues i coronavirusit nga Italia: Mos bëni atë që bëmë ne…

“Si në çdo luftë, ne duhet të zgjedhim kë të trajtojmë dhe kë jo”. Ky ishte një titull në 9 mars në Il Corriere della...

Pse COVID-19 ka dalë jashtë kontrollit?

Sindromi i rëndë respirator akut SARS kishte filluar në nëntor të vitit 2002 dhe një vit më vonë pothuajse askush nuk foli në lidhje...

Bill Gates: Çfarë duhet të bëjë SHBA kundër coronavirusit

Bill Gates la pas një karrierë në industrinë e teknologjisë për t’u përqendruar në luftimin e sëmundjeve në të gjithë botën. Gates u bashkua nga...

Pandemitë nxjerrin në pah karakterin e liderit

“Duhet të presupozojmë se gjërat do të shkojnë gjithnjë e më keq” Anthony Fauci, M.D., drejtor i Institutit Kombëtar të Alergjive dhe Sëmundjeve Infektive Pavarësisht pasojave...

Kina dhe Rusia: Aleancë ushtarake? Jo edhe aq me ngut

Bashkëpunimi luftarak midis Kinës dhe Rusisë është i thellë dhe anormal për vende joformalisht aleatë. Të dy vendet e përdorin njëri tjetrin për t’u...