Heqja e taksës së biznesit të vogël lë pa fonde bashkitë

4 muaj pas konstituimit të 61 bashkive të reja, bashkëpunimi me qeverinë konsiderohet i vështirë, teksa vendorët ende nuk po arrijnë të shfrytëzojnë kapacitetet...

Shqipëria, vendi më i rrezikuar nga niveli i lartë i borxhit

Raporti global mbi borxhet që u publikua së fundmi nga dy organizatat gjermane Misereor dhe Erlassjahr.de ka shkaktuar diskutime në radhët e ekspertëve dhe...

Raporti i BMI-Fitch: Deficiti i lartë tregtar, rrezik për Shqipërinë

Raporti i fundit i BMI Research, pjesë e grupit vlerësues së njohur Fitch, në parashikimin për vendet e Europës Juglindore jep panoramën ekonomike të...

Biznesi po fik motorët, ulet shfrytëzimi i kapaciteteve

Bizneset kanë ulur më tej normën e shfrytëzimit të kapaciteteve gjatë tremujorit të parë të vitit. Në një anketim të fundit, Banka e Shqipërisë...

Konsumi negativ, për të parën herë në 6 vitet e fundit

Ankesat e shumta të biznesit se ka një rënie të dukshme të shitjeve, teksa konsumatorët sa vijnë e po e shtrëngojnë dorën, tashmë janë...

Indeksi i Transformimit, Shqipëria e fundit në rajon

Shqipëria është një ndër pesë vendet europiane që po përparon më pak drejt vlerave të demokracisë dhe ekonomisë së tregut. Korrupsioni, klientelizmi, presioni politik...

Bie ndjeshëm besimi në ekonomi në muajt e parë 2016, poshtë mesatares afatgjatë

Ndonëse ndërtimi është sektori që ka udhëhequr rritjen ekonomike në dy tremujorët e fundit të 2015, ai ka dhënë ndikimin kryesor në rënien e...

Bankat pronare të 160 milionë euro pasuri të paluajtshme

Bankat në Shqipëri zotërojnë 22 miliardë lekë pasuri të patundshme (rreth 160 mln euro), të cilat janë duke denatyruar rolin primar të bankave në...

FIAA: Klimë e rënduar ndaj investitorëve të huaj

Nuk kanë të sosur ankesat e shoqatave të investitorëve të huaj për klimën e biznesit në Shqipëri. Pas Dhomës Amerikane të Tregtisë dhe Dhomës...

Protesta e punonjësve e ARMO-s: Do lëmë Jugun pa ujë

Punonjësit e rafinerisë së përpunimit të naftës, ARMO janë përfshirë dje në protestë të dhunshme me punonjësit e Përmbarimit që po ruajnë ambientet e...