Diskretitimi i zgjedhjeve, Banka: U hapën shumë vende pune në shtet

Në një anketim të posaçëm për të vrojtuar gjendjen financiare të familjeve, Banka e Shqipërisë ka gjetur se gjatë gjashtëmujorit të parë të vitit...

Investitoret e huaj akuza tatimeve: Po na kontrollojnë inspektorë të paaftë

Investitorët e huaj ankohen se inspektorët që u paraqitet në kontrolle janë të pakualifikuar, madje dhe qëndrojnë në zyra në një afat të gjatë,...

Rritja e taksave e biznesit të vogël, rrit me 20% çmimet, do falimentojnë 80%...

Nëse skema e TVSH-së jetësohet, do të kemi një rritje masive të çmimeve. Rritja e çmimeve do të rritet 20 për qind automatikisht për...

Pse po falimenton bujqësia?

Të gjithë flasin për bujqësinë: ata që merren me tokën, ata që konsumojnë prodhime toke, ata që kërkojnë votat në emër të tokës dhe...

Dhomat e Tregtisë kundër ligjit të ri për anëtarësimin me tarifë

Përfaqësues të Dhomave të Tregtisë e kanë kundërshtuar gjatë anëtarësimin në Unionin e Dhomave, e parashikuar kjo në projektligj. Në prezantimin e projektligjit pranë...

Të fundit në botë për cilësinë e hekurudhës

Shqipëria u rendit e fundit në botë në Indeksin e Konkurrueshmërisë Globale për cilësinë e hekurudhave, sipas Forumit Ekonomik Global. Ndër vendet që kanë...

Sistemi bankar dikton zhvillimin e sektorit privat

Sektori financiar në Kosovë vazhdimisht vlerësohet të jetë i qëndrueshëm. Por, përveç rritjes së kapitalit, përfitimeve për vetë bankat komerciale që veprojnë në Kosovë,...

Çmimet në stratosferë, banesat në periferi të Tiranës 150 euro/m2 më shumë

Për të gjithë ata individë, të cilët nuk mund të përballonin çmimet e shtëpive në qendër të Tiranës, ekzistonte një mundësi e dytë, periferia....

Betonizimi i Tiranës, miratohen dy kulla të reja 20 katëshe dhe pallate pa fund

Ndërtimi është kthyer në sektorin kryesor që po tërheq fondet e lira në ekonomi. Punimet janë rizgjuar vrullshëm në kryeqytet pas miratimit të planit...

Qeveria rikthen taksat për biznesin e vogël

Ministria e Financave, në paketën fiskale të vitit 2018 po merr në konsideratë që të rivendosë taksën për biznesin e vogël, në kufirin e...