Renditja e 27 të mëdhenjve të naftës: Si rritet artificialisht xhiro e kompanive

Viti 2014 shënoi një shpërthim të kompanive të tregtimit të naftës në vend. Në listën e 200 sipërmarrjeve më të mëdha përfshihen 27 të...

Thellohet piramida e borxheve të bizneseve

Ekonomia e vendit është përfshirë nga një valë e shtuar borxhesh këtë fillimvit, e nxitur nga kriza e sektorit të industrisë, e cila po...

OSHEE, 6 miliardë lekë vjedhje në tenderin për vendosjen e matësave

“Nga 7 miliardë lekë ka dhënë kreu i kësaj bande, që foli dhe sot për suksese imagjinare, për vendosjen e 50 mijë matësave. Sipas...

Tatimet u kërkojnë bizneseve të vogla të kalojnë me dëshirë te i madhi, ndryshe…

Bizneseve nga 5-8 milionë lekë, që u është verifikuar xhiro afër 8 milionë lekë u kërkohet të kalojnë si subjekt i madh (tatim fitimi...

KLSH, prokurimet publike rritje të dëmit ekonomik 3.8 herë në 2015

Kontrolli i Lartë i Shtetit, gjatë analizës së bërë publike për auditimet e vitit të shkuar, ka cituar se një ndër kontrollet e realizuara...

KLSH: Dëmi i shkaktuar nga tatimet e doganat, rritje me 14 herë më...

Kontrolli i Lartë i Shtetit ka raportuar në Kuvend për një trend në rritje të dëmit ekonomik në sektorin e fiskut, sidomos tatime dhe...

Koncesioni i Rinasit, qeveria nuk ka asnjë argument për kostot e përfitimet e zgjatjes...

Qeveria shqiptare dërgoi në Kuvendin e Shqipërisë të premten (22 prill) propozimin për amendimin e kontratës koncesionare të Aeroportit të Rinasit, por relacioni shoqërues...

4 milionë Euro shpenzim për poçat në rrugën Tiranë-Kashar

Autoriteti Rrugor Shqiptar në analizën vjetore për vitin 2015 ka raportuar se janë shpenzuar 548.7 milionë lekë (rreth 4 milionë euro) për sinjalistën e...

Kompanitë e mëdha që lanë Shqipërinë në këto tre vjet

Blerina HOXHA Kombinati i tekstileve në Berat do të ishte ringritur prej dy vjetësh, do të kishte punësuar 6500 punonjës, me së paku 600 milionë...

Investitorët e huaj: Klima e biznesit është përkeqësuar me Ramën

Shoqata e Investitorëve të Huaj në Shqipëri (FIAA) konsideroi, problemet me drejtësinë, konkurrencën e pandershme, ndryshimet e shpeshta të stafit të tatimeve, korrupsionin dhe...