Nga 1 prilli, dy variantet sesi do të mblidhet taksa e pronës

Fillimisht, informacioni që u dha nga zyrtarët e Ministrisë së Financave ishte se taksa e pronës, që nga 1 prilli do të përllogaritet mbi...

Çmenduria, faturat e ujit arrijnë në 36 mijë lekë, reagon Enti: Do shkojnë deri...

Qytetarët mund të përballen shumë shpejt me tarifa më të shtrenjta të ujit. Enti Rregullator i Ujit thotë se mund të shkohet në faturë...

Betonizimi i Tiranës, miratohen dy kulla të reja 20 katëshe dhe pallate pa fund

Ndërtimi është kthyer në sektorin kryesor që po tërheq fondet e lira në ekonomi. Punimet janë rizgjuar vrullshëm në kryeqytet pas miratimit të planit...

Në Shqipëri, gjysma bëjnë kafe, gjysma e pijnë, raporti: Jemi të parët në botë...

Shqipëria përgjithësisht është nga fundi për çdo renditje, si p.sh. për të ardhurat për frymë, për cilësinë e ajrit, për keqqeverisjen, për ambientin për...

Shtohet edhe një taksë e re, nuk ngopen

Një individi që ka marrë gjatë vitit 2017 dy paga përkatësisht 80 mijë lekë dhe 90 mijë lekë në muaj, sipas përllogaritjes së re...

Cilat janë barrierat e biznesit mes Kosovës dhe Shqipërisë?

Pavarësia e Kosovës po hyn në vitin e fundit të dekadës, shtete të të njëjtit komb ende po kalojnë një marrëveshje të vështirë në...

Eshtë çmendur, taksë edhe për rrugën Tiranë-Durrës dhe Tiranë-Elbasan

Strategjia për taksimin e rrugëve në Shqipëri parashikon bërjen e kalimit me pagesë thuajse në të gjitha akset kryesore të vendit. Drafti i përgatitur...

Taksë e re mbi të ardhurat për të gjitha profesionet e lira

Qeveria shqiptare urdhëroi regjistrimin si subjekte të Tatimit mbi Vlerën e Shtuar të të gjithë profesioneve të lira të regjistruara deri tani si biznes...

Ekspertët: Nuk e kuptojmë çfarë po ndodh

Euro ka shënuar një rënie të fortë ditore sot në tregun e brendshëm të këmbimit valutor. Sipas kursit zyrtar të këmbimit, një euro u...

Taksa e re e pronës, ja si do të bëhet vlerësimi i bazës së...

Duke filluar nga ky vit, do të nisë të zbatohet taksa e ndryshuar mbi pasuritë e paluajtshme, e quajtur ndryshe edhe taksa e “pronës”....