Brokerat financiarë, ndërmjetësit që të gjejnë sigurimin më të mirë

Intervistë me Nada Vokshi, drejtore e departamentit të Brokerimit në Credins Bank Sa herë na është dashur të sigurojmë një pronë apo shëndetin, kemi...

Rënia e euros, nga pastrimi i parave të drogës

Bizneset janë vendosur në pozita të vështira për shkak se euro është zhvlerësuar për muaj me radhë. Deputetja e PD, Jorida Tabaku thotë se,...

Ndikimi në ekonomi i të ardhurave nga emigrantët

Modelet e migracionit ka gjasa të ndryshojnë me progresin teknologjik dhe më tej ndërlidhja kufitare dhe konkurrenca për punë me cilësi të lartë do...

Beso i Ramës, 690 mijë euro borxh, i sekuestrohet kompleksi “Taiwan”

Qendra shumëfunksionale e argëtimit “Taiwan”, e vendosur në Parkun “Rinia” në Tiranë është nën sekuestro nga kompania përmbarimore, ALBASE. Lajmi bëhet i ditur nga...

Pas dyfishimit të faturës së ujit, dyfishohet edhe fatura e dritave, ja arsyeja

Fatura e dritave për prillin mund të ketë brenda dhe taksën e pronës, e cila do të përllogaritet sipas një mënyrë të re që...

Nga 1 prilli, dy variantet sesi do të mblidhet taksa e pronës

Fillimisht, informacioni që u dha nga zyrtarët e Ministrisë së Financave ishte se taksa e pronës, që nga 1 prilli do të përllogaritet mbi...

Varfëria, 70% e familjeve shqiptare poshtë minimumit jetik

Një pjesë e madhe e familjeve shqiptare jetojnë në kushtet e mbijetesës, me të ardhura që nuk mjaftojnë as për nevojat bazë. Sipas të...

Rruga e “Kombit”, Rama vendosi tarifat më të larta në Europë

Tarifat që priten të aplikohen qysh këtë javë në rrugën e “Kombit” janë më të lartat në Europë. Portali europian http://www.tolls.eu jep të dhëna...

Shqipëria do kthehet në vend plehrash, landfill në Fier për riciklimin mbetjet e importuara

Qeveria e ka marrë seriozisht importin e plehrave nga e gjithë Europa. Shqipëria do të kthehet shumë shpejt në një vend mbeturinash, të cilat...

Pse po falimenton bujqësia?

Të gjithë flasin për bujqësinë: ata që merren me tokën, ata që konsumojnë prodhime toke, ata që kërkojnë votat në emër të tokës dhe...