11 koncesionarët fituan 70 milionë euro në 2018-n, sa një e treta e fitimeve...

Bizneset e koncesioneve po rezultojnë më fitimprurëset në vend. Sipas të dhënave të bilanceve të publikuara nga 11 kompanitë kryesore koncesionare në vend, fitimet...

Kompanitë më të pasura, koncesionarët dhe përfituesit e tenderave që paguhen nga taksapaguesit

Maksimizimi i fitimeve është qëllimi kryesor i çdo firme, që e arrin përmes gjetjes së ekuilibrit të nivelit të prodhimit apo qarkullimit të mallrave,...

Kush janë 10 kompanitë me fitimet më të mëdha

1.KESH Operatori shtetëror i prodhimit të energjisë elektrike, “Korporata Elektroenergjetike Shqiptare” (KESH) renditet në vend të parë, si kompania që ka realizuar më shumë fitime...

Si degradoi projekti 1 miliardë euro nga 7 projekte të mëdha në tre rrugë...

Projekti i “1 miliardë euro“ (One Billion) i PPP-ve që u prezantua më bujë në fillim të vitit që shkoi parashikonte ndërtimin e...

Rama rrit financimin për mikun e tij që i ka dhënë konçesionin e Rrugës...

Qeveria, në harkun kohor të një viti e gjysmë, nga momenti kur firmosi kontratën për ndërtimin e Rrugës së Arbrit ka rritur me 45%...

Kriza ekonomike/ BB: Ministrat shpenzojnë paratë e shtetit për luks

Studimi i fundit i Bankës Botërore për korrupsionin zbulon një mori problemesh që karakterizojnë ekonominë shqiptare. Ndërsa pak ditë më parë, BB vërejti një...

Biznesmenët italianë letër kryeministrit Conte: Shqipëria e zhytur në korrupsion, jo ajo që reklamohet...

Zbardhet letra e Dhomës Italiane të Tregtisë, e cila vlerëson se Shqipëria është marrë peng nga korrupsioni dhe mungesa e shtetit ligjor. Kjo letër, e...

Ku po na çojnë koncensionet 141 miliardëshe të Ramës?

Projektet e rrugëve të firmosura tashmë arrijnë në 141 miliardë lekë (1.1 mld euro), ku rreth 70% të kësaj shume e zënë kontratat e...

Pse qeveria nuk publikon Projekt-Buxhetin e 2020, reagimi i fortë i Tabakut

Ish-deputetja e PD, Jorida Tabaku nëpërmjet një postimi në rrjetet sociale shtron pyetjen se perse qeveria e mban të fshehur Projekt-Buxhetin e vitit 2020. Sipas...

Dhjetë aktet kundër Pronës që ka ndërmarrë Edi Rama!

Nga Jorida TABAKU Ligji i shpronesimeve, akti i 10 kundër pronës! Dhjetë aktet kundër Pronës që ka ndërmarrë Edi Rama 1. Që nga viti 2014 qeveria nuk...