Rënie e lirë e investimeve të huaja direkte

Investimet e huaja direkte dhe remitancat pësuan përsëri rënie gjatë tremujorit të katërt të vitit 2015, duke përvijuar një ecuri negative në gjysmën e...

Borxhi i jashtëm bruto rritet me 9.2% në 2015

I gjithë borxhi i jashtëm i ekonomisë së vendit (publik dhe privat) u rrit gjatë vitit 2015 me 702 milionë euro ose 9.2 për...

Kriza, rritet numri i bizneseve që nuk paguajnë dot detyrimet

Numri i bizneseve që nuk paguajnë detyrimet tatimore ka ardhur në rritje. Duket se, mungesa e likuiditetit duket se është një ndër faktorët kryesorë,...

Tregu i sigurimeve rënie me 14% në janar

Të ardhurat nga primet e shkruara bruto të sigurimit për muajin janar 2016 kapën vlerën mbi 1,021 milionë lekë, ose 13.85% më pak se...

Investimet e huaja ranë 25% në tremujorin e fundit të 2015

Pas një rritjeje në dy tremujorët e parë të vitit 2015, investimet e huaja kanë shënuar rënie në gjysmën e dytë të vitit, duke...

Rekordi, qytetarët tërheqin 32 milionë euro nga bankat në shkurt

Stoku i depozitave në sistemin bankar ka shënuar rënien më të madhe që prej qershorit të vitit 2015, kur sistemi vuajti nga një rrjedhje...

Rritet kostoja e komunikimit në celular për konsumatorët

Ditët e fundit, tre nga katër kompanitë celulare në vend, Vodafone, Telekom Albania dhe Albtelecom kanë shkurtuar afatin e vlefshmërisë për pjesën më të...

Tirana Airport në negociata për t’u shitur, kinezët të interesuar?

Tirana International Airport (TIA), kompania që ka një kontratë koncesionare për menaxhimin e Aeroportit të Rinasit është në negociata për t’u shitur, sipas burimeve...

Nga 1 janari 2017, “çertifikata e energjisë” e detyrueshme për të gjitha ndërtesat

Duke filluar nga data 1 janar 2017, çertifikimi i performancës së energjisë në ndërtesa duhet të jetë i detyrueshëm, sipas përcaktimeve në projektligjin për...

Të ardhurat sërish në gropë, janari me 26% “fsheh” shkurtin me vetëm 6%

Rritja e lartë dyshifrore me rreth 16% e të ardhurave në buxhet për 2- mujorin ishte një sinjal pozitiv se, financat i lanë pas...