Shkresa zyrtare, Ahmetaj bllokon të gjitha investimet

Kur nuk kanë mbushur ende tre muaj nga hyrja në fuqi e buxhetit të vitit 2016, qeveria ka nxjerrë një vendim përmes të cilit...

Shqipëria e fundit në Ballkan për pensionet

Erion Veliaj e ka trumpetuar si një prej arritjeve të tij më të mëdha ligjin e ri të pensioneve. Ky ligji u miratua kur...

FMN zbardh borxhet e reja, huatë e prapambetura të bashkive sa 0.6% e PBB-së

Teksa qeveria shqiptare në fund të vitit që shkoi pastroi mbi 60 miliardë lekë detyrime të prapambetura, borxhe të reja po duken në sfond....

Skandali, bizneset do paguajnë disa herë taksën e arsimit

Faturat e taksave të Bashkisë për biznesin e mesëm e të madh, që po dalin këto ditë po nxjerrin në pah absurditetet e tjera...

Raporti Global i Financës: Shqiptarët më të varfërit në rajon, s’kanë fuqi blerëse

Shqipëria u radhit si një nga vendet më të varfëra të rajonit, duke lënë prapa vetëm Bosnjë Hercegovinën për nga fuqia blerëse. Një indeks...

Në fund të 2015 borxhi publik arriti në 1 trilion lekë

Në fund të vitit 2015, stoku i borxhit publik arriti në 1,043.1 miliard lekë, me një rritje 6.66% krahasuar me fundin e vitit 2014,...

Bizneset në mosmarrëveshje me tatimet dhe doganat

Mosmarrëveshjet ndërmjet institucioneve të administratës publike dhe biznesit mbartin kosto të konsiderueshme për palët dhe njëkohësisht sjellin pasiguri dhe mosbesim për investime të mëtejshme...

Rënie historike e nivelit të kredisë, 2.6 miliardë më pak

Huaja për ekonominë ka shënuar një tjetër rënie në dhjetor të 2015-ës, duke zbritur në 546.5 miliardë lekë, rreth 2.6 miliardë lekë më pak...

Taksa e tabelës, bizneset e Tiranës do paguajnë 6 milionë euro më shumë në...

Veliaj tjetër gjobë bizneseve “Taksa e tabelës për tabelat identifikuese deri në 2 m2 kjo taksë do të jetë zero, pra do të shfuqizohet. Cilido...

Përfaqësuesit e FMN-së sot në Tiranë për taksat dhe ekonominë

Përfaqësues të Fondit Monetar Ndërkombëtar mbërrijnë sot në Shqipëri. Diskutimet pritet të përqendrohen në zhvillimet ekonomike në vend, por edhe në  ndërhyrjet që mund të...