Rritja e nivelit të varfërisë, shqiptarëve nuk u dalin rrogat, prekin overdraftet

Kredia e re për individët në formën “overdraft” u zgjerua me 2.3 miliardë lekë gjatë 2015, duke kontribuar me 74% në zgjerimin e kredisë...

Bilancet jo pozitive të sektorit bankar

Fitimi i sistemit bankar ka shënuar një rënie të ndjeshme në dy muajt e parë të këtij viti. Sipas statistikave të Shoqatës së Bankave,...

Durrës-Kukës, koncesion 60 miliardë lekë për mirëmbajtjen

Qeveria ka rihapur garën për dhënien me koncesion të autostradës Durrës-Morinë. Vetëm pak kohë më parë Ministria e Transporteve lajmëroi se tenderi i hapur...

Bie ndjeshëm besimi në ekonomi në muajt e parë 2016, poshtë mesatares afatgjatë

Ndonëse ndërtimi është sektori që ka udhëhequr rritjen ekonomike në dy tremujorët e fundit të 2015, ai ka dhënë ndikimin kryesor në rënien e...

Bankat pësojnë ulje të fitimeve dy muajt e fundit

Fitimi i sistemit bankar ka shënuar një rënie të ndjeshme në dy muajt e parë të këtij viti. Sipas statistikave të Shoqatës së Bankave,...

Bankat pronare të 160 milionë euro pasuri të paluajtshme

Bankat në Shqipëri zotërojnë 22 miliardë lekë pasuri të patundshme (rreth 160 mln euro), të cilat janë duke denatyruar rolin primar të bankave në...

Ahmetaj rimerr investimet publike

Kur Kryeministri Rama krijoi rishtaz Ministrinë e Ekonomisë në vitin 2013 dhe në krye të saj emëroi një nga personat më të besuar të...

FIAA: Klimë e rënduar ndaj investitorëve të huaj

Nuk kanë të sosur ankesat e shoqatave të investitorëve të huaj për klimën e biznesit në Shqipëri. Pas Dhomës Amerikane të Tregtisë dhe Dhomës...

Bankat fshinë 220 milionë USD hua me probleme në 2015-ën

Ulja e kredive të këqija nuk ka ardhur nga përmirësimi i situatës ekonomike dhe aftësisë paguese të bizneseve apo individëve, por është rezultat i...

Investimet, në 3 muajt e parë u kryen vetëm 12%

Mosrealizimi i investimeve publike gjate viteve te fundit ka dhënë dhe efeket e veta negative në ekonominë e vendit. Kështu mosrealizimi është ndjerë në...