Rritja e borxhit të jashtëm

I gjithë borxhi i jashtëm i ekonomisë së vendit (publik dhe privat) u rrit gjatë vitit 2015 me 702 milionë euro ose 9.2 për...

Zhgënjen rritja ekonomike, mungojnë 40 milionë euro

Programi i qeverisë shqiptare për rimëkëmbje ekonomike mori një goditje tjetër dje (11 prill), pasi Instituti i Statistikave deklaroi se vlerësimi paraprak për rritjen...

Viti i vështirë i bankave dhe kreditë

Nga Ornela LIPERI Parashikimet e bankierëve, të paktën që prej 2012-s, që viti në vijim do të ishte më pozitiv dhe më e keqja ishte...

Fermerët e Beratit në faliment

Fermerët e qarkut të Beratit vuajnë mungesën e vemendjes së qeverisë ndonëse po kalojnë një periudhë nga më të vështirat. Mungesa e infrastrukturës për...

Fryhet kosto e autostradës së Elbasanit, 13 km e para 81 milionë euro, 35%...

Pesë vjet më parë, pikërisht në këtë kohë, mbase janë të paktë ata që e kujtojnë lajmin entuziast ku qeveria e atëhershme arriti të...

Deflacioni gjunjëzon ekonominë, rritja e përgjithshme e çmimeve vetëm 0.3% në mars

Për të dytin muaj radhazi, ndryshimi vjetor i çmimeve shënoi ritmet më të ulta të rritjes, duke qenë më afër deflacionit se inflacionit, duke...

Gjykata Administrative, “lum” ankesash nga biznesi për tatimet

Rastet që kanë si objekt padie ankimimet ndaj vendimeve të Administratës së Tatimeve janë ato që kryesojnë proceset gjyqësore në Gjykatën Administrative të Shkallës...

Falimentime masive të bizneseve, mbyllin dyqanet se nuk ka xhiro

Një kombinim i konkurrencës së shtuar nga qendrat tregtare, rënies së fuqisë blerëse, taksave të rritura bashkiake, por edhe ndryshimit të preferencave të konsumatorëve,...

Bizneset: Doganat mashtruan në lidhje me oraret e zhdoganimit për eksportuesit

Dhoma Kombëtare e Prodhuesve të Veshjeve dhe Këpucëve, në bashkëpunim më Dhomën Italiane të Tregtisë i është rikthyer çështjes së vendosjen e orareve nga...

Bashkia, burokraci e pengesa ndaj bizneseve që duan të ankimojnë

Nëse ke një biznes dhe do të ankohesh, të bësh një kërkesë apo  të marrësh një vërtetim më parë të duhet të bësh gati...