Kompanitë e mëdha që lanë Shqipërinë në këto tre vjet

Blerina HOXHA Kombinati i tekstileve në Berat do të ishte ringritur prej dy vjetësh, do të kishte punësuar 6500 punonjës, me së paku 600 milionë...

Investitorët e huaj: Klima e biznesit është përkeqësuar me Ramën

Shoqata e Investitorëve të Huaj në Shqipëri (FIAA) konsideroi, problemet me drejtësinë, konkurrencën e pandershme, ndryshimet e shpeshta të stafit të tatimeve, korrupsionin dhe...

100 milionë euro nga bankat tek obligacionet

Interesat e ulëta të depozitave bankare i kanë nxitur individët të zgjerojnë investimet në tituj afatgjatë të borxhit të qeverisë përgjatë vitit 2015. Madje...

Heqja e taksës së biznesit të vogël lë pa fonde bashkitë

4 muaj pas konstituimit të 61 bashkive të reja, bashkëpunimi me qeverinë konsiderohet i vështirë, teksa vendorët ende nuk po arrijnë të shfrytëzojnë kapacitetet...

Eksportet e fasonit nën presion, bie importi i lëndëve të para

Importet e lëndëve të para për industrinë fasone kanë pësuar ulje për tremujorin e parë të 2016 krahasuar me vitin e kaluar, duke paralajmëruar...

“Transatlantic” ndërpret prodhimin, rrezikohen vendburimet

Punonjësit e kompanisë koncesionare të naftës, Transatlantic Petroleum kanë ndërprerë dje prodhimin, duke njoftuar për këtë veprim me një shkresë kryeministrin, ambasadorin e SHBA-ve...

Bizneseve u vijnë faturat e taksave sa 55% e xhiros vjetore

Arditi zotëron një biznes të vogël në kryeqytet me xhiro vjetore në fashën nga 5 deri në 8 milionë lekë. Në datën 20 shkurt,...

Shqipëria, vendi më i rrezikuar nga niveli i lartë i borxhit

Raporti global mbi borxhet që u publikua së fundmi nga dy organizatat gjermane Misereor dhe Erlassjahr.de ka shkaktuar diskutime në radhët e ekspertëve dhe...

Indeksi i Shoqatës së Investitorëve: Përkeqësohet ndjeshëm klima e biznesit

Indeksi i Klimës së Biznesit, një publikim i Shoqatës së Investitorëve të Huaj (FIAA) ka shënuar rënie radhazi për 4 tremujorët e vitit të...

Raporti i BMI-Fitch: Deficiti i lartë tregtar, rrezik për Shqipërinë

Raporti i fundit i BMI Research, pjesë e grupit vlerësues së njohur Fitch, në parashikimin për vendet e Europës Juglindore jep panoramën ekonomike të...