Ku po na çojnë koncensionet 141 miliardëshe të Ramës?

Projektet e rrugëve të firmosura tashmë arrijnë në 141 miliardë lekë (1.1 mld euro), ku rreth 70% të kësaj shume e zënë kontratat e...

Gjykata Kushtetuese e rrëzoi, Rama rikthen supergjobat fiskale

Katër vite më parë, qeveria e kryeministrit Edi Rama vendosi disa ndryshime në ligjin që rregullon procedurat tatimore, duke parashikuar gjoba shumëmilionëshe mbi biznesin,...

Banka Botërore: Korporata e Investimeve, mandat të gjërë, konflikt interesash dhe risk për buxhetin!

Nga Jorida TABAKU Nuk ka gjë më të rëndë për një shtet se sa shndërrimi i pushtetit legjislativ në një noter që voton dhe firmos...

Kush janë 10 kompanitë me fitimet më të mëdha

1.KESH Operatori shtetëror i prodhimit të energjisë elektrike, “Korporata Elektroenergjetike Shqiptare” (KESH) renditet në vend të parë, si kompania që ka realizuar më shumë fitime...

Korrupsioni i radhës, 11 milionë euro me Polin e Drejtësisë

Nga Klodian Tomorri Në vitin 2013, qeveria i dha Dhomës Kombëtare të Avokatisë 25 mijë metra tokë shtetërore falas pranë fushës së Aviacionit. Sipas vendimit,...

Si degradoi projekti 1 miliardë euro nga 7 projekte të mëdha në tre rrugë...

Projekti i “1 miliardë euro“ (One Billion) i PPP-ve që u prezantua më bujë në fillim të vitit që shkoi parashikonte ndërtimin e...

Dhjetë aktet kundër Pronës që ka ndërmarrë Edi Rama!

Nga Jorida TABAKU Ligji i shpronesimeve, akti i 10 kundër pronës! Dhjetë aktet kundër Pronës që ka ndërmarrë Edi Rama 1. Që nga viti 2014 qeveria nuk...

Minierat e kromit në kolaps!

Nga Edmond ISAKU Anëtar i Këshillit Kombëtar të PD -Kompanitë konçensionare të nxjerrjes dhe përpunimit të kromit rrezikojnë falimentimin- Për të dalë nga kolapsi subjektet e prodhimit...

Zëri i Amerikës: Korrupsioni dhe taksat pengojnë investimet e huaja

Investimet e huaja në Shqipëri shumë shpejt pritet të hyjnë në një fazë vështirësie. Dy projektet e mëdha më ndikim afro 60% në totalin...

Kriza ekonomike/ BB: Ministrat shpenzojnë paratë e shtetit për luks

Studimi i fundit i Bankës Botërore për korrupsionin zbulon një mori problemesh që karakterizojnë ekonominë shqiptare. Ndërsa pak ditë më parë, BB vërejti një...