Eksportet provojnë krizën, bien me 6.1% të gjitha grupet

Ulja e çmimeve të naftës e mineraleve dhe dalja nga tregu e Kurum zhysin eksportet shqiptare. Shpresa kthehet sërish te industria me material porositësi,...

Si u shtrembërua skema e kompensimit të TVSH-së prej 20% në bujqësi

Skemat e subvencionit në bujqësi të orientuara në mbulimin e kostos dhe jo në rritjen e zinxhirit të vlerës, i kanë nxjerrë nga shinat...

Barra e taksave më e larta në Tiranë, punojnë gati 4 muaj për shtetin

Dje ishte dita e lirisë fiskale, raporton “Al-Tax”. Nga raporti midis detyrimeve tatimore të paguara në vitin 2015 me prodhimin e brendshëm të qarkut...

Studimi i Altax: Shqipëria rritje taksash mbi mesataren e rajonit

Gjatë vitit 2015, pjesa më e madhe e vendeve të Ballkanit i rritën taksat, por Shqipëria dhe Serbia zbatuan norma më të larta rritje...

Shkresa zyrtare, Ahmetaj bllokon të gjitha investimet

Kur nuk kanë mbushur ende tre muaj nga hyrja në fuqi e buxhetit të vitit 2016, qeveria ka nxjerrë një vendim përmes të cilit...

Shqipëria e fundit në Ballkan për pensionet

Erion Veliaj e ka trumpetuar si një prej arritjeve të tij më të mëdha ligjin e ri të pensioneve. Ky ligji u miratua kur...

FMN zbardh borxhet e reja, huatë e prapambetura të bashkive sa 0.6% e PBB-së

Teksa qeveria shqiptare në fund të vitit që shkoi pastroi mbi 60 miliardë lekë detyrime të prapambetura, borxhe të reja po duken në sfond....

Skandali, bizneset do paguajnë disa herë taksën e arsimit

Faturat e taksave të Bashkisë për biznesin e mesëm e të madh, që po dalin këto ditë po nxjerrin në pah absurditetet e tjera...

Raporti Global i Financës: Shqiptarët më të varfërit në rajon, s’kanë fuqi blerëse

Shqipëria u radhit si një nga vendet më të varfëra të rajonit, duke lënë prapa vetëm Bosnjë Hercegovinën për nga fuqia blerëse. Një indeks...

Në fund të 2015 borxhi publik arriti në 1 trilion lekë

Në fund të vitit 2015, stoku i borxhit publik arriti në 1,043.1 miliard lekë, me një rritje 6.66% krahasuar me fundin e vitit 2014,...