KESH i shet tepricat e energjisë OSHEE me dyfishin e çmimeve që eksporton

Teksa KESH i eksporton tepricat e energjisë në tregjet e jashtme me çmim 10.47 euro/Mwh deri në 20.40 euro/Mwh, çmimi me të cilin ia...

Borxhi në rritje, shpenzimet për interesat në rënie

Ndonëse stoku i borxhit publik që nga viti 2010 është rritur me rreth 300 miliardë lekë, duke shkuar nga 57.71% e PBB në 72.21%...

Vendi ku pagat e larta tatohen më shumë se kudo

Nëse je i talentuar, i mirëarsimuar dhe si rrjedhojë arrin të gjesh një punë me një pagë të mirë, në Shqipëri taksohesh dyfishi në...

Thirrja e dëshpëruar e guvernatorit

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko deklaroi, dy ditë më parë, se bankat duhet të kenë më shumë guxim në dhënien e kredive,...

FMN: Me këto ritme ekonomike, Shqipëria arrin Europën pas 25 vitesh

Fondi Monetar Ndërkombëtar në raportin periodik për zhvillimet rajonale të publikuar sot referoi se, Shqipëria dhe Serbia patën rritjen ekonomike më të ulët më...

Këshilli i Investimeve: Skanimi 22 euro për deklaratë po largon biznesin e tranzitit

Këshilli i Investimeve ka përgatitur një raport teknik për incentivat për nxitjen e investimeve, “Shqipëria përballë vendeve të Ballkanit Perëndimor”, ku krahason përparësitë konkurruese...

Bie me 76% fitimi i bankave në tremujorin e parë

Fitimi i sistemit bankar ka shënuar një rënie të ndjeshme me 75% në tremujorin e parë të vitit, në raport me të njëjtën periudhë...

Kreditë me probleme arrijnë në 19%

Me ngadalësimin e rritjes ekonomike, që u pranua dje qartë nga Banka e Shqipërisë, uljen e konsumit, shfrytëzimin e kapaciteteve të bizneseve nën mesataren...

AK: Të ndryshojnë tarifat fikse për prodhuesit e energjisë

Autoriteti i Konkurrencës i ka rekomanduar Enti Rregullator të Energjisë të heqë nga draftmetodologjia afatin 15-vjeçar të kontratave si edhe çmimet fikse të shitjes...

Depresioni kap edhe Guvernatorin e Bankës: S’ka rritje ekonomike

Banka e Shqipërisë ka suprizuar dje, duke ulur normën bazë për të dytën herë radhazi, për ta çuar atë në një tjetër minimum historik...