Kush po i zhduk bletët, 40% e koshereve nuk mbijetuan

Insekticidet e përdorura po dëmtojnë masivisht mbijetesën e kolonive të bletëve shkruan gazeta britanike “The Guardian”, duke sqaruar se për herë të parë në...

Euro prek nivelin më të lartë të gjashtë muajve në bursë

Monedha e përbashkët ka njohur forcim në bursat ndërkombëtare, ndërsa në tregun vendas është shumë pranë nivelit më të ulët. Sipas kursit zyrtar të Bankës...

Në vendet me risk të lartë të pagimit të borxhit

The Guardian ka publikuar një tabelë se si agjencitë e vlerësimit Fitch, Moody’s dhe S&P rendisin secilin vend, përfshirë Shqipërinë dhe shtete të tjera...

Kombet e Bashkuara: Shqipëria me nivelin më penalizues për taksat

Shqipëria është i vetmi vend në rajon që “vuan” për incentiva në taksa në funksion të rritjes së investimeve të huaja direkte. Një analizë...

Gropa e ekonomisë më keq se më ‘97, mbyllen 95 mijë biznese

Blerina HOXHA Ka kaluar më shumë se një vit që kur qeveria nisi një aksion masiv kundër evazionit fiskal, me qëllim kryesor rritjen e të...

Huaja me probleme vijon të rritet

Kreditë e këqija shënuan një rënie të lehtë në muajin maj, duke arritur 19.5 për qind të stokut të kredisë, pas një rritje rreth...

Dhoma Amerikane e Tregtisë: Gjoba dhe dhunë ndaj biznesit

Presidenti i Dhomës Amerikane të Tregtisë, Mark Crawford kritikoi dje qeverinë për sjelljen ndaj biznesit dhe investitorëve të huaj. Në një intervistë për “ATSH”-në, Crawford...

Informaliteti dhe korrupsioni, kritika e BE për ekonominë shqiptare

Bashkimi Europian ka publikuar raportin mbi ecurinë ekonomike të Shqipërisë. Në raport vlerësohet se informaliteti dhe korrupsioni janë pengesa strukturore dhe rekomandohet që Shqipëria...

Mbyllen mijëra biznese të vogla nga shtrirja e TVSH-së

Konfindustria njofton se do t'i kërkojë zyrtarisht qeverisë shqiptare shtyrjen e zbatimit të TVSH/tatimit të vlerës së shtuar mbi kategorinë e biznesit të vogël...

Deeuroizimi dhe volumi i ulët tregtar çojnë euron në nivelin më të ulët të...

Euro ka vijuar nënçmimin në tregun vendas edhe gjatë ditës së sotme, duke kapur nivelin më të ulët të dhjetë viteve të fundit. Sipas...