Eurostat: Shqiptarët transferuan drejt vendeve të BE 113 milionë euro në 2016

Transfertat hyrëse dhe dalëse të individëve në Shqipëri me vendet e Evropës, ato të BE dhe jashtë saj, arritën në vitin 2016 me mbi...

Apeli i prodhuesve shqiptarë: Barrierat po dëmtojnë tregtinë midis Shqipërisë dhe Kosovës

Bashkimi i Prodhuesve Shqiptarë, Klubi i Prodhuesve të Kosovës dhe Forumi i Përbashkët të Prodhuesve Shqiptarë, u mblodhën për një deklaratë për shtyp në...

Tërhiqen 300 milionë euro nga bankat në 10 muaj

Pas një rritjeje të fortë në gusht, që vijoi me ritme më të ngadalësuara edhe në shtator, depozitat në banka kanë shënuar një rënie...

Banka Botërore: Qeveria “Rama” ka dështuar

Një raport monitorimi mbi menaxhimin e financave publike për vitin 2018, që mbështetet nga Banka Botërore nxorri në dukje se qeveria shqiptare ka dështuar...

Përkeqësohet administrimi në bashkitë e reja, pagat zënë 60% të shpenzimeve

Kur qeveria jetëzoi reformën e re territoriale, pati si qëllim kryesor rritjen e miradministrimit në shpenzimet e pushtetit lokal. Përqendrimi në 62 njësi i...

Financat shesin pronat e sekuestruara

Pronat e sekuestruara nga aktivitetet e paligjshme janë nxjerrë në shitje nga Ministria e Financave. Gjithsej janë 7 prona, me vlerë 270 milionë lekë...

Kriza ekonomike/ 3300 biznese falimentuan vetëm vjet

Për herë të parë në historinë e tranzicionit, numri i bizneseve të mbyllura ia ka kaluar subjekteve të reja që hapen. Gjatë vitit të kaluar...

Niveli i kreditimit të ekonomisë, i paqendrueshëm

Thellimi i deficitit të shkëmbimeve tregtare me jashtë nuk ka ndihmuar rritjen ekonomike të vendit. Kjo ecuri është ndikuar kryesisht nga rritja e importeve,...

Edhe 12 milionë euro të tjera shtesë për KESH

Korporata Elektroenergjetike Shqiptare do të marrë të paktën 12 milionë euro shtesë për projektin e sigurisë së digave. Ky i fundit ka nisur zbatimin...

E padëgjuar, merren 16 milionë dollarë borxh për të hequr gurët e rënë në...

Qeveria shqiptare ka miratuar sot me Vendim të këshillit të Ministrave, marrëveshjen e huasë për riparimet emergjente të rrugës Tiranë-Elbasan. Sipas VKM-së së publikuar sot,...