FMN nuk toleron më qeverinë: Ndalni koncesionet, i paguajnë qytetarët

Fondi Monetar Ndërkombëtar i kërkon Qeverisë të ndalojë përkohësisht dhënien e koncesioneve nga programi 1 miliardë euro. Kërkesa e fortë vjen nga shefi i...

Shqipëria dhe Serbia të vetmet me ulje konsumi

Shqipëria dhe Serbia janë dy shtetet ku konsumi privat ka qenë negativ në vitin 2015, përkatësisht me -0.2% dhe -0.6%. Të dhënat bëhen të...

Inflacioni nën 3% deri në 2018

Banka e Shqipërisë e ka rishikuar me shtyrje objektivin për kthimin në ekuilibra të inflacionit. Në fund të vitit 2015, Banka parashikonte se arritja e...

Fondi: Të suksesshme vetëm bizneset e klientelës së qeverisë

Në vitin 2015, të ardhurat e qeverisë kanë qenë 2,5 për qind të PBB-së më pak se parashikimet e qeverisë. FMN vë në dukje...

Tërhiqen Tatimet për siguracionet e profesioneve të lira

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve ka njoftuar profesionet e lira me anë të një shkrese zyrtare se kontributet e sigurimeve shoqërore do të paguhen...

300 investitorë të huaj ikën nga Shqipëria në 2016

Për herë të parë vitin e kaluar, numri i bizneseve të huaja në Shqipëri, jo vetëm që nuk u rrit, por shënoi rënie. Lajmi...

Ekonomia rrëshqet në deflacion, nuk ka konsum sepse s’ka para

Ekonomia rrëshqet në deflacion, nuk ka konsum sepse s’ ka para Krahasuar me shkurtin e 2015, rritja më e madhe e çmimeve vërehet në grupin...

Rritet numri i sipërmarrjeve që kalojnë në statusin pasiv

Edhe pse flitet shumë për lehtësi të procedurave dhe krijimin e një klime të favorshme për sipërmarrjen, duket se situata në terren nuk është...

Nga 1 prilli shqiptarëve iu shtohet një taksë e re

Tashmë zyrtare! Nga 1 prilli një taksë e re do shtohet për qytetarët e Shqipërisë: Taksa e garazhit. Lajmi është bërë i ditur nga...

Projektet e Procesit të Berlinit për Shqipërinë

Gjatë këtij viti që sapo ka hyrë pritet të nisin një sërë projektesh në vendet e rajonit që kanë të bëjnë me atë që...