Tiranë, mbyllen 5% e bizneseve të grave dhe 3 % të burrave

Formalizmi i ekonomisë nëpërmjet një aksioni të targetuar në bizneset e vogla dhe te mesme që nisi në mes të vitit të kaluar ka...

Kriza shkatërruese e besimit në ekonomi

“Monitor” Alarmante janë sinjalet se kriza e besimit në politikëbërje po kthehet në një krizë besimi për të gjithë shoqërinë shqiptare. Publiku po gjendet mes...

TVSH e brendshme rritet 22.4%, koncesionari “do fuste në xhep” 4.3 milionë euro

Nëse partneriteti publik-privat për TVSH-në do të ishte në fuqi, koncesionari do të merrte, jo për meritë të tij rreth 4.3 milionë euro, apo...

Taksat e larta, nafta dhe skanimi ulin konkurrueshmërinë e biznesit

Shqipëria ka humbur konkurrueshmërinë e saj sa i përket transportit të mallrave si në rrugë tokësore, ashtu edhe detare. Barra e lartë fiskale, çmimi...

Dy protesta para Kryeministrisë: Naftëtarët duan pagat, ekspertët kundër HEC mbi Vjosë

Godina e Kryeministrisë ishte epiqendra e dy protestave. Naftëtarët e Ballshit për të dytën ditë radhazi kërkojnë nga qeveria të marrin pagat e 10...

Si po kërkon Gjiknuri të ristrukturojë ARMO-n dhe për llogari të kujt?

Ministri i Industrisë, Damian Gjiknuri, i është përgjigjur interesit të mediave rreth punonjësve të papaguar të ARMO-s. “Nuk është protesta e parë dhe realisht problemi...

Raporti: Politikat buxhetore dëmtuan rritjen ekonomike

Politikat qeveritare në drejtim të konsolidimit fiskal të ndjekura nga qeveria shqiptare në dy vitet e fundit në disa raste kanë qenë në dëm...

120 mijë dollarë në vit për mirëmbajtjen e Aeroportit të Kukësit

Aeroporti i Kukësit që kur u ndërtua në vitin 1999 nuk është vënë asnjë ditë në punë, por ndërkohë ka krijuar harxhime të konsiderueshme...

Rënia e konsumit dhe taksat e larta, bizneset tregtare në krizë

Kërkesa e bizneseve tregtare për kredi në Tiranë ka shënuar një rënie të fortë në tremujorin e parë të këtij viti, sipas statistikave tremujore...

Societe nxjerr në shitje 49 pasuri me vlerë 8.4 mln euro

Javën tjetër, Banka Societe Generale zhvillon ankandin për shitjen 49 pasurive të paluajtshme me vlerë 8.4 milionë euro, të cilat janë marrë në administrim...