Qeveria rrit me 16% në një vit borxhin e jashtëm bruto

Borxhi i jashtëm bruto i vendit arriti në 7.73 miliardë euro me një rritje 1.3 për qind në krahasim me fundin e vitit 2015,...

Investimet e huaja bien me 42%

Investimet e huaja direkte shënuan një rënie të fortë prej 42% në tremujorin e parë të këtij viti, në raport me të njëjtën periudhë...

FIAA: Legjislacioni tatimor kompleks dhe i pakuptueshëm

Shoqata e Investitorëve të Huaj (FIAA) prezantoi përfundimet e raportit të tremujorit të parë mbi klimën e biznesit në vend. FIAA konstatoi se çështjet...

Qeveria betohet para FMN se do të ndalë koncesionet

FMN ka rekomanduar që ka hapësirë për të ulur kufirin deri në të cilin tatimi mbi të ardhurat është zero. Aktualisht, ky kufi është...

Investitorët e huaj: Legjislacioni Tatimor kompleks dhe i pakuptueshëm

Shoqata e Investitorëve të Huaj (FIAA) prezantoi përfundimet e raportit të tremujorit të parë mbi klimën e biznesit në vend. FIAA konstatoi se çështjet...

FMN: Klima e biznesit nuk u përmirësua, reformat kanë ngecur

Përmirësimi i klimës së biznesit dhe marrja e masave domethënëse për të reduktuar nivelin e lartë të NPL-ve janë dy reformat që nuk kanë...

Rama kërcënon investitorët e huaj. PD: Situata ekonomike dramatike

Kryeministri Edi Rama ka kërcënuar hapur investitorët e huaj në lidhje me pakënaqësitë e këtyre të fundit me paketën fiskale të qeverisë. Në mbledhjen...

Bashkia humbet 158 milionë lekë nga rindarja e zonave

Protestat e shumta të biznesve që e detyruan Bashikinë e Tiranës të bëjë ndryshime në taksën e zënies së hapësirave publike, i ka kushtuar...

Studimi: Masat e larta ndëshkuese nxitën informalitetin, presioni çoi deri në mbyllje biznesesh

Masat e larta ndëshkuese që hynë në fuqi në nëntor të vitit të kaluar dhe që u zbatuan për rreth një muaj, teksa u...

Tjetër sekuestro për ARMO

Edhe pse në kolaps financiar nga pushimi i aktivitetit, sekuestrot nuk pushojnë mbi llogaritë, aksionet dhe kapitalet e kompanisë së përpunimit të naftës, ARMO. Së...