BB: Protestat, nga kushtet e vështira ekonomike, Shqipëria, e rrezikuar nga koncesionet

Banka Botërore tha se rritja ekonomike e Shqipërisë mund të rishikohet këtë vit për shkak të thatësirës. Vitin e kaluar prodhimi dhe eksporti i...

Gjermania: Marrëdhëniet me Shqipërinë më të ultat në rajon, probleme me tenderat dhe pronësinë...

Anëtarët e shoqatave gjermano-shqiptare të ekonomisë kanë ngritur kohët e fundit gjithnjë e më shpesh shqetësimet për një politikë informacioni dhe transparencë të mangët...

Evazion 26 milionë euro në 24 biznese

Nga viti i kaluar, administrata tatimore ka nisur kontrollet në bazën e analizës së riskut. Sektorët dhe bizneset janë seleksionuar më parë nga sistemi...

Veliaj porosit për Bashkinë e Tiranës, kasafortë sekrete për para

Bashkia e Tiranës, me në krye Erion Veliajn, është një nga institucionet që shpenzon fondet publike në mënyrën më të çuditshme dhe shpesh herë...

Gjykatat Administrative fluks çështjesh, nuk ka ende një zgjidhje

Gjykata Administrative e Apelit po përballet me një ngarkesë tejet të lartë të çështjeve për të cilat duhet të shprehet. Aktualisht numri i çështjeve...

Mosmarrëveshjet brenda koalicionit qeveritar

Arsyeja se pse sucifiti buxhetor është kaq i lartë lidhet thjesht dhe qartazi me mosmarrëveshjet brenda koalicionit qeverisës aktual, ku Ministria e Financave kontrollohej...

300 milionë euro detyrime të fshehura

Pas katër vitesh keqqeverisje, buxheti i shtetit mbart detyrime të fshehura në më shumë se 300 milionë euro, të cilat nuk janë përfshirë në...

Zhduken fitimet e kompanive, vetëm 10 milionë lekë te Financat

Janari i këtij viti ka thelluar më tej trendin rënës të të ardhurave nga kompanitë shtetërore. Në janar të këtij viti kanë derdhur fitim...

Shitjet jashtë vendit, 63% janë rieksporte

Mallrat e eksportuar nga Shqipëria gjatë periudhës janar-tetor 2017 arritën vlerën e 225.4 miliardë lekëve sipas të dhënave zyrtare nga doganat, por vetëm 86...

Credins dhuron inkubatorë për Spitalin Universitar Obstetrik-Gjinekologjik “Koço Gliozheni”

Credins Bank, partnere e institucioneve publike dhe jopublike, ka dhuruar inkubatorë për foshnjat e Spitalit Universitar Obstetrik-Gjinekologjik “Koço Gliozheni” Monika Milo, zv. Drejtoresha e Përgjithshme...