Kreditimi, vetëm Shqipëria në rënie

Edhe pse kredia bankare për sektorin privat është ende në proces maturimi në Rajonin e Ballkanit, Shqipëria ka performuar dobët në krahasim me këto...

“Lufra” dhe “Erzeni” kanë fiskuar çmimet dominojnë 80% të tregut

Autoriteti i Konkurrencës ka grumbulluar fakte se, kompanitë e prodhimit të qumështit, “Erzeni” dhe “Lufra” po abuzojnë me pozitën dominuese, duke fiksuar çmimet. Pasi...

109 milionë euro investimeve të huaja më pak në tre muaj

Investimet e huaja direkte shënuan një rënie të fortë prej 42% në tremujorin e parë të këtij viti, në raport me të njëjtën periudhë...

FMN do të mësojë tatimet si të sillen me biznesin

Misioni i radhës së Fondit Monetar Ndërkombëtar mbërriti në Tiranë për rishikimin e tetë të marrëveshjes trevjeçare. Takimet e para po kryhen me ministrin...

Porti i Durrësit: Eksportet ranë me 28% në 5 muaj

Bllokimi i Portit të Selanikut dhe Pireut në Greqi nuk ka dhënë ende ndonjë efekt në rritjen e vëllimit të përpunimit të mallrave në...

Blerësi offshore me xhiro zero lekë jep 82 milionë euro për Rinasin

Autoriteti i Konkurrencës ka miratuar shitjen e Tirana International Airport tek Keen Dynamics Limited. Sipas informacionit të dhënë nga Autoriteti,  blerësi kinez, i regjistruar...

OST, 5.2 milionë euro borxh arkës së shtetit

Operatori i Sistemit të Transmetimit (OST) i detyrohet buxhetit të shtetit rreth 657,7 milionë lekë ose 5.2 milionë dollarë si dividend i paderdhur. Kontrolli i...

Ekonomia në pikiatë, të gjitha fondet e investimit në rënie

Edhe viti 2016 nuk arriti dot t’i shpëtonte një ndryshimi që Ministria e Financave do t’i bëjë buxhetit të shtetit. Nëse problemet kryesore një...

FMN: Ekonomia ka humbur shkëlqimin, duhen reforma urgjente

Fondi Monetar Ndërkombëtar vlerëson se kriza ka goditur themelet e ekonomisë shqiptare duke dobësuar ndjeshëm aftësinë e saj për t’u rritur dhe për të...

Biznesmeni akuza qeverisë për terror me tatimet

Rruga e ‘Radio-Televizionit’ është një ndër më të bukurat në Tiranë. Me disa biznese të njohura të shërbimit dhe akomodimit.  Hashtag.al në shkrim të...