Edhe në Shqipëri, Banka Veneto bëhet pjesë e Intesa

Banka e Shqipërisë ka njoftuar se vendimet e marra në fundjavë nga Banka e Italisë dhe qeveria e Republikës së Italisë, kanë sjellë ristrukturim...

Tarifat e sigurimit TPL fusin në kaos konsumatorët

Tarifat e policave të sigurimit TPL, i janë rikthyer sërish çmimeve të vendosura që në gusht të vitit të kaluar në rreth 19,000 lekë,...

Dhoma amerikane: Taksa e pastrimit, barrë për bizneset

Dhoma Amerikane në materialin që ka përgatitur në takimin me përfaqësuesit e Bashkisë dhe USAID mbi taksat vendore ka ngritur shqetësimin për barrën e...

Mielli serb që shitet rrezikon shëndetin e shqiptarëve

Analistë të ekonomisë, përfaqësues të shoqërisë civile dhe njohës të kësaj fushe kanë shfaqur frikën se mielli i importuar nga Serbia me qindra mijëra...

Çmimet e pajisjeve elektroshtëpiake u rritën, si i gënjyen shqiptarët me ofertat e Dhjetorit

Të gjithë ne i kemi parë ofertat joshëse të dhjetorit ku sektori i shitjeve me pakicë për pajisjet elektroshtëpiake njoftoi ulje të çmimeve shpesh...

300 milionë euro detyrime të fshehura

Pas katër vitesh keqqeverisje, buxheti i shtetit mbart detyrime të fshehura në më shumë se 300 milionë euro, të cilat nuk janë përfshirë në...

Bizneset kundër paketës së re fiskale të qeverisë

Qendra ‘Transparencë’, e cila ka fokus të punës saj pikërisht konsultimin sa më të gjerë për çështje biznesi dhe ekonomie, ka dërguar vërejtjet dhe...

Afera e luksit Rama-Dako, dy projekte të reja betonizojnë lagjen romake të Durrësit

Projekti i Bashkisë së Durrësit për ndërtimin e një nënkalimi me platformë betoni dhe plani për ngritjen e pallatit të Drejtësisë në lulishten e...

BB dënon dhunën ndaj biznesmenit Mitri

Tahseen Sayed, përfaqësuesja e Bankës Botërore në Shqipëri, dënoi dje dhunën e ushtruar ndaj biznesmenit amerikano-libanez Fadi Mitri. “Incidenti me biznesmenin libanez është një ngjarje...

FMN: Shqipëria vendi me më pak investime të huaja

Fondi Monetar Ndërkombëtar përditësoi së fundmi ecurinë e stokut të investimeve të huaja hyrëse për 2015 në 117 ekonomi, në të cilat është edhe...