Inflacion politik

Pa pritur ditën, në mesnatën e së enjtes së kaluar, Parlamenti miratoi me votat e shumicës projektbuxhetin për vitin 2018. Aty qeveria ka projektuar të...

INSTAT konfirmon rënien e punësimit, në tremujorin e katërt 1.4% më pak

Numri i të punësuarve në ekonomi u ul me 1.4 për qind në tremujorin e katërt të vitit, krahasuar me një tremujor më parë....

Tabaku: Ekonomia në vështirësi nga detyrimet e prapambetura të OSHEE

Miratimi i ndryshimeve në buxhetin e këtij viti, të cilat janë bërë nga qeveria me një Akt Normativ, nuk kanë kaluar pa debate në...

Asnjë investitor potencial në Shqipëri në katër vitet e fundit

Në katër vitet e fundit, asnjë investitor potencial nuk e ka zgjedhur Shqipërinë, teksa rajoni është shndërruar në oazin e industrisë automative. Stoku i...

Shqipëria, kampione në Europë për rritjen e çmimeve

Inflacioni në Shqipëri, sipas metodologjisë së Eurostat, ka shënuar rritjen më të madhe në rang europian edhe në muajin maj 2017. INSTAT publikoi dje...

Qeveria ka bërë veshin e shurdhër ndaj biznesit

Opozita ka akuzuar mazhorancën se ka krijuar një situatë kaotike për bizneset. Gjatë diskutimit të projektligjit për Këshillin Ekonomik Kombëtar, i cili tashmë kalon...

Çmimi i sigurimit të mjetit, karteli do të vazhdojë edhe këtë vit

Në nëntor të vitit të kaluar, Autoriteti i Konkurrencës mbylli hetimin e radhës për tregut e sigurimit të detyrueshëm motorik. Një nga rekomandimet e...

Ankimimet në KPP, në fund të shtatorit arritën 1187

Ankesat për shërbimin me roje private kanë vazhduar të udhëheqin listën me tenderët e ankimuar në Komisionin e Prokurimit Publik. Por ndërsa kjo ishte...

300 investitorë të huaj ikën nga Shqipëria në 2016

Për herë të parë vitin e kaluar, numri i bizneseve të huaja në Shqipëri, jo vetëm që nuk u rrit, por shënoi rënie. Lajmi...

Si po bien fasonët

Kalorësit e punësimit dhe të eksporteve në vend duket se po punojnë me një marzh të ulët fitimi, teksa shihet se vlera e eksporteve...