Kompanitë me pagat më të larta në Shqipëri

Nga Ornela LIPERI A e dini se cilët janë profesionet që fitojnë më shumë sot në Shqipëri? Inxhinierët e prodhimit të naftës, janë profesionistët që...

Tender 1.5 miliardë lekë për luksin e zyrave të reja në qeveri

Ministria e Financave ka në plan të tenderojë 150 milionë lekë ose më shumë se 1 milion euro për rikontruksionin e zyrave dhe rrjetin...

Përkeqësohet administrimi në bashkitë e reja, pagat zënë 60% të shpenzimeve

Kur qeveria jetëzoi reformën e re territoriale, pati si qëllim kryesor rritjen e miradministrimit në shpenzimet e pushtetit lokal. Përqendrimi në 62 njësi i...

HEC-et private do të shesin energjinë OSHEE-së

Kompania KESH dhe OSHEE kanë aplikuar në Entin Rregullator të Energjisë për një riformatim të kostove, për shkak se tashmë energjia që prodhohet nga...

Alitalia ul çmimet, 160 dollarë kushton Milano

Çmimet drejt Romës e Milanos zbresin sërish në nivelet e mëparshme (130-160 euro), ndërsa drejt qyteteve të tjera të Italisë janë mbi 250-300 euro… Pasi...

40 milionë euro të tjera për Portin e Durrësit

Modernizimi i Portit të Durrësit shihet si domosdoshmëri për rritjen e konkurrueshmërisë në transportin me konteinerë, si në kohën e dorëzimit, atë të ekonomisë...

Qeveria e pranon: Numri i bizneseve të huaja u përgjysmua

Sipas statistikave të Ministrisë së Financave në vitin e kaluar numri i bizneseve të reja të huaja të regjitruara në Qendrën Kombëtare të Bizneseve...

Përmbaruesit çmontojnë ARMO-n, shesin edhe çelsat dhe gjeneratorët për llogari të kreditorëve

Tani kompanitë e përmbarimit po shesin edhe mjetet dhe pajisjet më të thjeshta të punës për llogari të debitorëve të rafinerisë ARMO-s. Pak ditë...

Rriten me 62% shpenzimet për haremin qeveritar

Qeveria e ka shtrënguar së tepërmi stimulin fiskal në ekonomi teksa shihet se shpenzimet buxhetore për funksionet themelore kanë pësuar rënie të përgjithshme me...

Paralajmërohet rritja e re e çmimit të naftës

Çmimi i naftës në bursat ndërkombëtare iu afrua 50 dollarëve për fuçi gjatë ditës së sotme, duke arritur në nivelin më të lartë të...