Pas hoteleve, përgjysmohen taksat edhe për ndërtimet për zyra

Ndërtimet e reja që do të kenë si qëllim hapësira për zyra dhe jo për banim do të paguajnë gjysmën e taksës së infrastrukturës....

BERZH: Shqipërisë dhe Ballkanit mund t’ju duhen 200 vite të arrijnë standardin e BE

Vendet e Ballkanit Perëndimor kanë në axhendën e tyre një seri reformash të brendshme, por edhe të lidhura me njëra-tjetrën që synojnë ngushtimin e...

Barometri i Ballkanit, Shqipëria e vetmja pa përmirësim, besimi tek bizneset më i ulëti...

Këshilli i Bashkëpunimit Rajonal (RCC) ka publikuar Barometrin e Ballkanit 2017, ku ka matur besimin e opinionit publik dhe të biznesit në vendet e...

Nga 1 janari 2017, “çertifikata e energjisë” e detyrueshme për të gjitha ndërtesat

Duke filluar nga data 1 janar 2017, çertifikimi i performancës së energjisë në ndërtesa duhet të jetë i detyrueshëm, sipas përcaktimeve në projektligjin për...

Nga 1 prilli taksa e banesës përmes faturës së energjisë elektrike

Duke filluar nga 1 prilli i këtij viti, të gjithë ne do të paguajmë taksën për banesën tonë jo në bazë të sipërfaqes, siç...

Borxhet, bashkitë kanë 175 milionë dollarë detyrime të papaguara

Pasi paguan gati 500 milionë dollarë borxhe të prapambetura të qeverisë gjatë dy viteve të fundit, taksapaguesit shqiptarë mund të përballen me një tjetër...

Mediat italiane: Shqipëria, Las Vegasi i Call Centerave

Prej muajsh, mediat italiane po ziejnë nga lajmet për problemet që po kalojnë kompanitë call center në Itali dhe rrezikun e humbjes së 80...

Huatë me probleme rriten me 21.4% për të tretin muaj

Kreditë me probleme shënuan rritje edhe gjatë gushtit, për të tretin muaj radhazi, për të arritur në 21.44%, me një zgjerim prej 0.29 pikë...

Problem për sipërmarrjen tarifat e fshehura

Nënkryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë, Arben Shkodra thotë se problemi për sipërmarrjen nuk është taksa prej 15%, por taksat e fshehura që...

Shqipëria dhe Serbia të vetmet me ulje konsumi

Shqipëria dhe Serbia janë dy shtetet ku konsumi privat ka qenë negativ në vitin 2015, përkatësisht me -0.2% dhe -0.6%. Të dhënat bëhen të...