Situata e karburanteve, Shqipëria garë për taksim më të lartë direkt dhe indirekt

Tregtarët me shumicë të hidrokarbureve deklarojnë se nëse nuk rrëzohet vendimi që rriti me 50 herë tarifat për licencimin e një pike të re...

KLSH: Qeveria manipulon shifrat, borxhi publik në 2017 më i lartë

Qeveria duket se po fsheh sërish shifrat e borxhit publik. Të dhënat e raportit të KLSH-së të vitit 2017, detyrimet e papaguara ndaj farmacistëve,...

Mosmarrëveshjet brenda koalicionit qeveritar

Arsyeja se pse sucifiti buxhetor është kaq i lartë lidhet thjesht dhe qartazi me mosmarrëveshjet brenda koalicionit qeverisës aktual, ku Ministria e Financave kontrollohej...

Konkurrenca del kundër koncesioneve, por injorohet

Autoriteti i Konkurrencës është ankuar në Kuvend se qeveria dhe entet e saj vijojnë të injorojnë konsultat në lidhje me vendimet dhe aktet për...

Zhduken fitimet e kompanive, vetëm 10 milionë lekë te Financat

Janari i këtij viti ka thelluar më tej trendin rënës të të ardhurave nga kompanitë shtetërore. Në janar të këtij viti kanë derdhur fitim...

Shqiptarët po fitojnë më pak

Ndonëse treguesit e punësimit raportohen të kenë shënuar përmirësim të ndjeshëm muajt e fundit në sektorin privat, kjo nuk është reflektuar në paratë që...

Krizë konsumi, të ardhurat nga TVSH e brendshme bien 7.3% në prill

Ndonëse të ardhurat buxhetore kanë shënuar ecuri pozitive në katër muajt e parë të vitit, me një rritje prej 6.6% në raport me faktin...

Sekretariati i Energjisë në Vjenë hap çështje ndaj Shqipërisë

Detyrimet ndërkombëtare të Shqipërisë në kuadër të Traktatit të Komunitetit të Energjisë, parashikojnë madje afat: vitin 2015. Plot 3 vjet më vonë OSHEE vazhdon...

Raporti i BMI–Fitch: Ja rreziqet për ekonominë e Shqipërisë

Rritja ekonomike në Shqipëri do të përshpejtohet gjatë dy viteve të ardhshme, por do të vazhdojë të jetë shumë poshtë niveleve të parakrizës, sipas...

Borxhi rritet sërish, arrin në 69.11% të PBB-së

Stoku i borxhit publik shënoi një rritje të shpejtë në tremujorin e tretë të vitit, duke arritur në 69.11 për qind të Prodhimit të...