Pesë pyetje për Britaninë dhe Europën pas Brexit

Britanikët votuan në një referendum të enjten për të lënë Bashkimin Europian. Më poshtë janë përgjigjet e pyetjeve kyçe se çfarë do të ndodhë...

Si po falimentojnë fermerët, rënie drastike e shitjeve në serra

Blerina HOXHA Në mes të bizneseve të serrave në Krutje dhe Goricje të Lushnjës, aty ku fermerët mbijetojnë. Me ferma jo më shumë se një...

Financat refuzojnë kërkesën e fasonëve për përjashtimin e nënkontraktorëve nga TVSH

Një nga kërkesat e biznesit që punon nën regjimin e përpunimit aktiv (fason) për përjashtimin e nënkontraktorëve nga TVSH-ja ka marrë përgjigje negative nga...

Flluska e kredive në sektorin e energjisë rrezikon të shpërthejë

Sektori i energjisë elektrike mund të kthehet në flluksën e radhës financiare, me kreditë afatshkurta e afatgjata, që arrijnë në gati 7% të prodhimit...

Pse SHBA-së dhe BE-së i intereson korridori jugor i gazit

Në gjysmën e parë të vitit 2016 u provua rëndësia jetësore që ka suksesi i Korridorit Jugor të Gazit, si në termat fizikë të...

Korrupsioni në dogana,“tregtarët” paguajnë 40 USD për çdo ngarkesë

Tregtarëve në shumë raste i duhet të paguajnë 40 dollarë nën dorë për çdo ngarkesë që kalojnë në dogana. Një raport i Komisionit për...

INSTAT: 20 ndërmarrje zënë 47,3% të eksporteve

Nisur nga volumi tregtar që ndërmarrjet kanë kryer në 2015, 20 ndërmarrjet më të mëdha zënë 47,3% të eksporteve. Ndërkohë, përgjatë periudhës 2012-2014, numri...

Zejtarët kundër tarifave të reja të qeverisë

Ligji i zejtarisë është mirëpritur edhe nga grupet e interesit, të cilat ishin në seancë dëgjimore në komisionin përgjegjës për kalimin e këtij projektligji. Edhe...

Qeveria, prishje e njëanshme për kontratat e HEC-ve të vegjël

Qeveria shqiptare po detyron prodhuesit e vegjël të energjisë elektrike të nënshkruajnë një kontratë të re për shitjen e energjisë së prodhuar prej tyre,...

Leku forcohet, biznesi po vdes nuk kërkon më monedha të huaja

Monedha vendase, leku ka pësuar një forcim të pazakontë për periudhën në këmbim me euron dhe dollarin. Përgjatë gjithë javës së shkuar dhe këtë...