Rama rrit pensionet me 2 mijë lekë ndërsa drejtorëve të tij pagën me 200...

Rritja e pagave dhe pensioneve nga ana e Këshillit të Ministrave u cilësua nga ekspertë të financave si një tallje apo mos më keq...

Parashikimi i zymtë i Bankës Botërore për Shqipërinë

Ndryshe nga të gjitha institucionet e tjera ndërkombëtare, Banka Botërore duket se ka një qëndrim krejt të kundërt sa i përket rritjes ekonomike të...

Financat “humbin” vulën e thesarit, s’ka kontroll mbi shpenzimet publike, nuk dihet kosto reale...

Drejtoria e Përgjithshme Thesarit ka humbur kontrollin mbi shpenzimet buxhetore, pasi sipas një auditimi që ka bërë Kontrolli i Lartë i Shtetit (KLSH) prokurimet...

Kriza ekonomike, rritet huaja e marrë nga individët

Huaja për individët ka shënuar një rritje të ndjeshme në muajin mars, sipas statistikave të publikuara dje nga Banka e Shqipërisë, duke ndikuar në...

Kompanitë e huaja përgjysmojnë transferimet e fitimeve

Fitimet që kompanitë me kapital të huaj në Shqipëri kanë transferuar në vendet e tyre të origjinës në tre muajt e parë të këtij...

BB shfryn rritjen ekonomike: Është më e ulët nga sa thotë qeveria

Banka Botërore ka shfryrë vlerësimet e qeverisë shqiptare për rritjen ekonomike. Në raportin e sapopublikuar mbi perspektivën e ekonomisë globale, BB thotë se vitin...

Largimi i Sonila Qatos, pjesë e luftës së brendshme për vjedhjen e milionave eurove...

Jorida TABAKU Me parimin një vjedhje të madhe mbuloje me një zhurmë më të madhe, Edi Rama, largoi nga detyra drejtorëshën e Agjencisë së...

Niveli i kreditimit të ekonomisë, i paqendrueshëm

Thellimi i deficitit të shkëmbimeve tregtare me jashtë nuk ka ndihmuar rritjen ekonomike të vendit. Kjo ecuri është ndikuar kryesisht nga rritja e importeve,...

Auditimi i KLSH: “Ministria e Transportit të mos prokurojë pa siguruar paratë”

Qeveria ka nisur të krijojë sërish borxhe të pashlyera ndaj biznesit privat. Kontrolli i Lartë i Shtetit deklaroi se vetëm Ministria e Transporteve ka...

Çmimet e importit rriten në krahasim me fundin e vitit

Indeksi i çmimeve të importit u rrit me 0,2%, në krahasim me tremujorin e parë 2016 dhe u ul me 0,3% në krahasim me...